Da li se i u vašem životu bliži onaj veliki dan? Osim sveg uzbuđenja, radosti i nestrpljenja koje on donosi sa sobom, često je propraćen i brigom i stresom. Mnogo obaveza pada na verenički par kada dođe vreme za organizaciju venčanja, a izbor odgovarajućeg prostora nije toliko lak kao što se možda na prvi pogled čini.

Naravno da želite da vaš veliki dan bude savršen. Na kraju krajeva, njega ćete pamtiti celog svog života, zar ne? Izbor prostora za venčanje je velika, možda i najbitnija stavka prilikom organizovanja venčanja, jer zapravo predstavlja mnogo više nego izbor prostora.

Venčanje bračni par

Šta sve treba imati na umu prilikom izbora prostora za venčanje, kao i kako da cela organizacija venčanja prođe glatko, pročitajte u nastavku teksta.

Kako želite da izgleda prostor za vaše večanje?

Prvo na šta treba misliti jeste kako želite da izgleda prostor u kome ćete proslaviti svoj veliki dan. Možda želite skromnu i elegantnu proslavu, ili pak nešto raskošnije i luksuznije što će raspametiti vaše goste? Mogućnosti su velike i lako je izgubiti se u moru izbora. Međutim, uvek možete naučiti iz iskustva drugih parova koji su već prošli kroz se ovo. Pa tako, mnogi mladenci biraju Wedluxe za bukiranje i pronalazak savršene sale, koja će svojim enterijerom i ambijentom pretvoriti vaš veliki dan u nezaboravnu bajku kakvu samo vi zaslužujete.

Utvrdite broj zvanica – on je važan faktor za celokupnu organizaciju

Pametno je već na početku utvrditi koliko ljudi ćete pozvati da upotpune vašu proslavu. Neki parovi svoj magičan dan žele da proslave na skromniji način, sa svojom porodicom i odabranim krugom najbližih prijatelja, dok neki žele nešto raskošniju proslavu sa većim brojem zvanica. 

Odluka je na vama, ali imajte na umu da broj zvanica direktno utiče na prostor koji ćete moći da izaberete. Sala koju izaberete mora odgovarati vašem broju zvanica kako bi svi imali mesta, a sa druge strane, sala ne sme biti poluprazna.

Obratite pažnju na dekoraciju – ona je bitan deo enterijera

Veliki i bitan deo prostora je i dekoracija. Kako će biti ukrašeni stolovi a kako cela sala, kako će biti presvučene stolice, koje ćete stolnjake izabrati… Koje ste boje imali na umu i koje cveće će dominirati u cvetnim aranžmanima? Mnogo je detalja na koje treba obratiti pažnju, zato dobro proverite kakvu dekoraciju nude sale za venčanje. Izaberite nešto što odgovara vašem ukusu i onome kako ste vi zamislili vaše venčanje.

Venčanje oltar bidermajer

Izaberite meni za svoje venčanje

Sledeća stavka bitna prilikom organizacije vašeg venčanja jeste hrana. Izbor prostora obično sa sobom povlači i izbor jelovnika. Verovatno se pitate: Kako uklopiti i prostor i meni? Da li ću uspeti da nađem ponudu koja će obuhvatati i savršen prostor i savršen meni? Zato prilikom potrage za odgovarajućom salom za vaš veliki dan, osim na enterijer sale za venčanje obratite pažnju i na meni koji nude. Jer, složićete se – hrana je pola veselja!

Svadbena torta – glavna zvezda svadbenog menija

Kao što je mlada glavna zvezda cele svadbe, svadbena torta je, može se reći, glavna zvezda svadbenog menija.  Kao kruna cele svadbene gozbe, vrlo je bitno da torta ostavi dobar utisak na vaše zvanice. Zato jednaku pažnju koju ćete posvetiti celom meniju vašeg velikog dana posvetite i vašoj svadbenoj torti. Vrlo bitna stavka na koju treba obratiti pažnju prilikom izbora prostora jeste izabrati odgovarajući meni koji će moći da vam obezbedi i svadbenu tortu baš po vašem ukusu.

I naravno, muzika!

Osim samog prostora i menija, restorani danas nude veliki broj dodatnih usluga. Jedna od njih je naravno i muzika. Muzika je neizostavan deo svakog veselja. Kako biste maksimalno upotpunili doživljaj svojim gostima, prilikom planiranja svog venčanja i biranja prostora posvetite dovoljno pažnje i muzici.

Ne zaboravite na administraciju i potrebnu dokumentaciju!

Lako je izgubiti se u procesu organizacije venčanja. Zato ne zaboravite na administrativni deo i dokumentaciju koja će Vam biti potrebna prilikom sklapanja braka.

Dakle, kao što ste mogli videti, izbor prostora za venčanje nije nimalo jednostavan posao. Potrebno je da uložite puno truda kako biste pronašli savršen prostor za vaše venčanje – prostor sa savršenim enterijerom, ambijentom, menijem i muzikom, koji će biti baš po vašem ukusu.

Nadamo da vam je naš tekst bio koristan, i ne zaboravite: organizacija venčanja nije samo stres, ona treba da bude i uživanje!