Centralna Srbija, prostranstvo puno zelenila, gustih četinara, divnih panorama i fantastičnih pejzaža koji su toliko bajkoviti da od njih zastaje dah. Centralna Srbija obuhvata mnoštvo značajnih gradova od kojih su neki i najveći administrativni i kulturni centri naše zemlje.

Središnja Srbija predstavlja jedno veliko prostranstvo koje ispunjeno mnogim lepotama i skrivenim draguljima koje je potrebno dodatno istražiti i otkriti. Centralna Srbija je puna prirodnih dobara i prelepih atrakcija. 

Autentične kuće, lekoviti vazduh, banje, prelepe planine i razvijeni gradovi, sve to je samo deo onoga što vam nudi raskošna i bogata centralna Srbija. Gradovi u Centralnoj Srbiji su razvili svoju smeštajnu ponudu i u potpunosti osavremenili svoje kapacitete.

Po uzoru na razvijenu kategoriju stan na dan Beograd, veliki centri u ovom delu Srbije su za svoje posetioce stvorili vrlo razvijene moderne jedinice. Sve ovo dovoljno govori u prilog tome da su gradovi centralne Srbije savršen izbor za putovanje. Potrudićemo se da vas u potpunosti ubedimo tekstom u nastavku.

Kragujevac – centar Šumadije

Jedan od najvećih gradova centralne Srbije i centar prelepe, brdovite i šumovite Šumadije. Kragujevac je grad koji je poznat kao srce Srbije. Reč je o jednom predivnom gradu koji je pun lepota, umetnosti i značajnih lokaliteta. Kragujevac je predivan grad, prostor sa mnoštvom simbola i autentičnih mesta. Izdvojili smo za vas sva važna i upečatljiva mesta koja morate posetiti tokom vašeg boravka u ovom gradu:

 • Spomen park Kragujevački oktobar
 • Muzej 21. Oktobar
 • Botanička bašta Kragujevac
 • Milošev venac
 • Saborni hram 
 • Kragujevački Akvarijum
 • Avantura park

 

Kragujevac je grad koji zaista može da ispuni gotovo sve želje turista i pruži svojim posetiocima najraznovrsnije sadržaje. U gradu možete uživati u raznovrsnim sportskim dešavanjima, kao i u avanturističkim aktivnostima u okviru zabavnog Avantura parka. Kragujevac je poznat i po predivnim jezerima, od kojih se posebno izdvaja Bubanj jezero, smešeteno na samo kilometar od najužeg centra grada.

Ukoliko želite pravi odmor, relaksaciju i uživanje u prirodi onda je ovo divno jezero pravi izbor za vas. Osim jezera Bubanj, u okolini Kragujevca krase se nalaze jezero Šumarice i Grošničko jezero, oba jednako lepa i savršena za uživanje.

Kragujevac smeštaj- pronađite idealan za vas

U Kragujevcu, kao i u okolini ovog divnog grada postoji nekoliko vrsta smeštajnih kapaciteta u zavisnosti od toga šta želite. Naravno, cene smeštaja zavise od opremljenosti, lokacije i kapaciteta. Ipak, ponuda je raznovrsna i svako može da pronađe ono što će biti odgovarajuće.

U Kragujevcu se nalaze i odlični hoteli, vile, apartmani i moteli. Stan na dan Kragujevac je, ipak, možda i jedan od najpopularnijih vidova smeštaja. Ponudiće vam raznovrstan i odličan izbor stanova koji će samo dodatno ulepšati vaš odmor, pružajući vam pravi komfor i sigurnost.

Kraljevo – grad zelenila i prelepih krajolika

Kraljevo, centar Raškog okruga i jedan od najlepših prostora u Srbiji. Važni spomenici i ukusni specijaliteti deo su bogate turističke ponude ovog grada koji će vas oduševiti svojim čarima i jedinstvenim lepotama. Manastir Žiča se svakako izdvaja po svojoj lepoti i duhovnoj vrednosti za naš narod.

Manastir Žiča

Naša preporuka je da se upustite u dugu šetnju dužinom reke Ibar na kojoj se nalazi nekoliko simpatičnih i šarmatnih kafića i barova u kojima možete napraviti kratak predah. Tokom vaše posete obavezno vidite:

 • Trg srpskih ratnika
 • Gospodar Vasin konak
 • Kraljevačko pozorište
 • Adžića kuća

Naravno, nemojte da zaboravite na prelepu okolinu ovog grada koja može da vam pruži mnogo toga lepog i značajnog. Tvrđava Maglič je jedan od simbola Kraljeva i predstavlja jednu od naših veličanstvenih i impoznatnih srednjovekovnih utvrđenja koja će vas zadiviti svojom autentičnom arhitekturom, izgledom i veličinom.

 

Ova tvrđava je simbol nekadašnje Srbije i građevina koja čuva našu dugu i burnu tradiciju i istoriju, tako da je obavezno posetite, verujemo da ćete biti zaista oduševljeni.

Gde odsesti u Kraljevu?

Kraljevo svim svojim gostima nudi veliki izbor raznolikih i dobrih smeštajnih objekata. Na svakom odmoru je veoma važno da pronađete siguran, proveren i komforan smeštaj koji će da u potpunosti zadovolji sve vaše želje i potrebe. Dobar smeštaj je neophodan za dobar odmor, tako da su apartmani Kraljevo tu da vam upravo to i pruže. Kraljevo je mesto koje je posećeno tokom cele godine, tako da je njegova turistička ponude veoma razvijena i dobra.

Nadamo se da vas je ovaj tekst uspešno sproveo kroz neke od najlepših predela centralne Srbije. Naravno, pored Kragujevca i Kraljeva, još mnogo je značajnih mesta u centralnoj Srbiji koja su vredna vaše posete. Ipak, ova dva grada jesu savršena za vikend u centralnoj Srbiji. Zbog toga, ranac na leđa i put pod noge, istražite ostala divna mesta središnjeg dela naše zemlje