Garancija na vašem novom smart televizoru je istekla, a eto, iznenada se tv pokvario i šta sada? Mnogi potrošači potvrđuju da im se pomenuta situacija desila i da onda jedino što im preostaje jeste kupovina novog tv uređaja ili servis televizora. Novi Sad ima brojne ovlašćene servisere televizora koji su nam potvrdili da se mnogo kupaca javlja sa sličnim problemima. Prema rečima pojedinih zaposlenih u tv servisima, kada se televizor pokvari, a uz to je i garancija istekla većina kupaca ne zna šta da uradi i onda dođu u servis po savet.

A jedno je sigurno, kvar novog pametnog televizora ne mora nužno da znači i da je ovom uređaju došao kraj, jer tu na scenu stupa tv servis Novi Sad, Beograd, Niš, pa i drugi gradovi u Srbiji imaju brojne servisere koji svojim klijentima brzo i lako priteknu u pomoć. A nekada je upravo znanje zaposlenih u tv servisu i pravovremen savet presudan kako bi se televizoru produžio vek trajanja. Nekada se nažalost ne isplati popravka smart tv-a i u tim slučajevima jedno što klijentima preostaje jeste kupovina novog televizora. Ali, kako da znate da li vredi televizor popravljati?

A kako prođe garancija, počinju kvarovi!

Ni najnoviji ni najpametniji televizori nisu imuni na kvarove. Mnogi proizvođači televizora daju garanciju na dve godine, a ima onih koji daju garantni rok i 36 meseci. U svakom slučaju, na našem tržištu se među kupcima ustalilo mišljenje da čim garantni rok istekne i uređaj počinje da se kvari, bilo da je reč o televizoru, frižideru, mašini za pranje veša ili mašini za pranje sudova.

Stručnjaci kažu da je zapravo reč o politici proizvođača i da je na tržištu Zapadnog Balkana prisutan sličan problem. A da li je to zbog toga što se na našim prostorima plasira roba lošijeg kavaliteta, odnosno roba B i C klase, to niko sa sigurnošću ne može da kaže. Jedno je sigurno, ako se desi da vam se led televizor pokvario, a garantni rok prošao, onda je pravo vreme da se raspitate kod kojih kvarova se isplati servis televizora. Novi Sad pruža odličnu ponudu ovlašćenih servisa, a evo šta kažu stručnjaci koji su to česti kvarovi pametnih televizora.

Česti kvarovi smart televizora

Među najčešćim kvarovima ubrajaju se problem sa signalom, napajanjem, kvar daljinskog upravljača, problem sa HDMI ulazom, oštećenja ekrana i problem koji može da nastane na taster koji se nalazi na prednjem delu televizora. U ovim situacijama svaki ovlašćeni serviser predočiće vam nastali kvar i predložiti popravku. A od samog kupca zavisi da li će prihvatiti popravljanje televizora ili će se radije odlučiti za kupovinu novog tv uređaja. U situacijama kada ste već planirali da kupite novi tv, a kvar se desio, onda eto rešenje je došlo samo od sebe, ali savetujemo vam da ipak proverite koliko bi popravka koštala, jer možda vam stari televizor posluži u nekom pomoćnom objektu.

A možda za male pare dobijete popravljen televizor i uz to kupite novi tv uređaj, pa eto rešenja kada se u isto vreme emituje finale Lige šampiona i finalna epizoda omiljene serije vase drage!