Imate televizor sa ravnim ekranom? Velika je šansa da ste već naišli na neke dosadne probleme i želite da pronađete trajno rešenje za njih. Ako je to vaš slučaj, evo 5 najčešćih problema na televizorima sa ravnim ekranima zabeleženim u TV servisima u Novom Sadu. 

5 najučestalijih problema na ravnim ekranima televizora u TV servisu Novi Sad

TV servis Novi Sad zebeležio je najčešće kvarove na televizorima zbog kojih televizori završavaju u servisima.  

  1. Na ekranu nema slike 

Dešava se, ponekad, da kada uključite televizor slika ekrana ostane crna. Ukoliko ste sigurni da nemate problem sa signalom kada su u pitanju uređaji koji su priključeni na vaš televizor, onda je sasvim sigurno došlo do problema sa napajanjem unutar televizora. 

Problemi sa napajanjem se uglavnom dese kada visoki napon pogodi vaš televizor i ošteti komponente poput kondenzatora. Ova šteta će biti vidljiva kad primetite da je kondenzator nabubren ili da curi. Bez brige, popravka je prilično jednostavna i potrebno je samo zameniti oštećene komponente. Tehničar u novosadskom TV servisu može to vrlo lako uraditi. 

Ukoliko mislite da možete sami postoji mnogo je vodiča koji vam mogu pomoći u tome, ali ako nemate iskustva sa električnim uređajima, bolje prepustite posao profesionalcima. 

  1. TV prikazuje samo plavi, zeleni ili crni ekran

Možda će se desiti da televizor treperi na plavom, zelenom ili crnom ekranu, a razlog  je vrlo jednostavan: ili niste platili pretplatu na kablovsku/satelitsku televiziju; ili niste lepo podesili antenu; ili imate neispravan kabl. Rešenje je još jednostavnije: platite račun ili odnesite televizor u obližnji TV servis u Novom Sadu. 

  1. Slika na ekranu se prekida i pikselizuje

S vremena na vreme primetićete pikselizovani sadržaj na ekranu televizora, a izvor problema treba tražiti u slabom signalu. 

Prekidanje i pikselizacija slike nastaju najčešće kao rezultat problema između mesta emitovanja i TV stanice. Teško da možete nešto popraviti time što ćete čačkati u podešavanjima slike jer je srž problema u emitovanju. 

Ukoliko se pak ovako nešto desi dok gledate klipove na Jutjubu, serije i filmove na Netfliksu, Apolonu, Eonu i slično, onda vaš televizor ne može da postigne najbolju brzinu interneta. Ovaj problem je uobičajen kada je više uređaja priključeno na jednu lokalnu mrežu, a rešava se tako što ćete isključiti nepotrebne uređaje i time ubrzati striming i poboljšati kvalitet slike. 

Iako je ovako nešto jedan od najučestalijih problema sa televizorima ravnih ekrana uglavnom nema potrebe da nosite televizor u TV servis. Često je problem u samom provajderu, što treba rešiti tako što ćete pozvati poslovnicu provajdera i prijaviti problem. 

  1. Pojava digitalnog šuma, „snega“ i tupih ivica

Ove pojave se najčešće javljaju kod novih televizora, što ozbiljno uznemiri kupce koji ili odlaze u radnju, gde su kupili TV, sa željom da ga vrate i dobiju novi ili nose majstorima u TV servis, a zapravo nema potrebe za tim. Sve što treba da se uradi jeste da se ode u podešavanja i smanji oštrina na nulu, a onda da postavite oštrinu na željeni nivo. 

  1. TV ne reprodukuje video visoke rezolucije

Još jedan čest problem zbog kojeg se bespotrebno televizor nosi u TV servis jeste nepravilna reprodukcija sadržaja visoke rezolucije.

 Tehničari u TV servsima će vam reći da ne brinete jer to nije pokazatelj da nešto nije u redu sa televizorem već da je problem u režimu (najčešće „živopisni mod“), koji je podešen na televizoru. 

U radnjama, prodavci podese vivid mode da bi izdaleka jakom slikom privukli kupce, a onda kada se tako podešen televizor postavi u kući, deluje kao da postoje određena zamućenja. Sve što treba da uradite da biste dobili lepu sliku jeste da prebacite iz živopisnog moda u mod za gledanje filma/serije ili mod za igranje igrica.