Kada kažemo LED TV, šta prvo pomislite? Nekima je asocijacija na nove smart televizore odličan kvalitet, nekima pregršt mogućnosti, a pojedini prvo na šta pomisle kada su televizori novijih generacija u pitanju jeste strah od kvara. Jesu li novi modeli televizora nepokvarivi i ima li mesta za njihove popravke?

Vredi li uopšte popravljati LED i LCD TV? Iako nekima možda deluje čudno, ali ove vrste televizora se kvare i nekada ti kvarovi ne moraju da budu ni veliki ni skupi. Naime, dešava se da mnogi kupci imaju isti ili sličan problem, pa su servis i popravka LED televizora u tom slučaju neophodni i veoma se isplati popraviti teelvizor.

Najčešći problemi koji se pojavljuju kod televizora novijih generacija jesu:

  • Problemi sa napajanjem;
  • Problemi sa signalom;
  • Problemi sa HDMI ulazom;
  • Problemi koji nasaju usled oštećenja ekrana;
  • Problemi sa daljinskim upravljačem;
  • Problemi sa tasterom na prednjem delu televizora.

Iako je više nego jasno da se sa modernim tehnologijama sve dobro zna, nema mnogo kvarova, ali i kada se dese, onda se umesto popravke kupuje novi televizor. Međutim, da ne biste nepotrebno izdvajali novac, jer ne znate da je kvar rešiv, predlažemo vam da se prvo raspitate da li je servis i popravka televizora bolje rešenje.

Kod najčešćih kvarova televizora koji mogu da se dese bilo kome i na bilo kojem modelu, trebalo bi da imate na umu da se u takvim situacijama popravka i servis televizora više isplati. Takođe, treba napomenuti da se pojedinim kvarovima ne mož ništa uraditi.

Mnogi korisnici kada se suoče sa kvarom, pogotovu ako je u pitanju TV uređaj novije generacije, strahuju od toga koliko će ih servis i popravka televizora koštati. U tom slučaju trebalo bi da znate da će vam ovlašćeni serviseri najpre reći koliko bi cena popravke bila i da li se uopšte isplati određeni kvar popravljati.

Kada treba popravljati LED ili LCD televizor?

Za televizore starijih generacija znalo se vrlo dobro da su novi uređaji skupi i da je servis i popravka televizora jedini spas. Međutim, danas to više nije slučaj. Kada se moderni smart televizori pokvare, korisnici se najpre nađu u čudu.

A onda sledi dalje razmatranje kvara, određivanje cene popravke i izbor da li vredi kvar popravljati. U takvim situacijama se lako donese izbor. Kada je kvar sitniji i kada je jasno da ga vredi popravljati, korisnici odlučuju šta će da rade. Ako su kvarovi nešto komplikovaniji i zahtevaju ne samo zamenu delova, već i određeno trajanje same popravke, mnogi se tada odlučuju da kupe novi televizor.

S obzirom na to da svi ovlašćeni serviseri odmah znaju koji su to zajednički problemi koji se javljaju kod televizora novije generacija, svi korisnici dobijaju informaciju koliko će popravka trajati i koliko će ona koštati. A samo od vašeg ličnog izbora, a naravno i finansijskih sredstava zavisi hoćete li starom televizoru produžiti vek trajanja ili ćete se radije odlučiti da kupite novi TV. Ako ste rešili da krenete u kupovinu, onda neka vam je srećna kupovina i da vam televizor traje što duže!