Odavno je Turska postala destinacija za turističke ture i letovanje, tako da je i za mnoge postala sinonim za odmor i opuštanje, uživanje u olinkluziv hotelima, neprekidnoj zabavi za decu, kao i pregršti lokacija za obilaske. Nekada se u Tursku odlazilo radi kupovine, a danas su odmor i zabava preuzeli primat. Naravno, na sve to su uticali i uvek gostoljubuvi i srdačni domaćini, koji svaki odlazak tamo učine još prijatnijim. Raznolikost ponude je ono što je takođe turiste oduvek privlačilo turskim gradovima i što su oni postali lokacije koje obavezno treba posetiti.

Izleti do Izmira sa popularnih letovališta

Dođe i taj trenutak da se na letovanju malo i umorimo od letovanja, naročito ako smo u nekom kompleksu duže od deset dana. Kada su tako duži boravci u pitanju, najbolje je preseći ih nekim od izleta do obližnjih gradova. Izmir je upravo takvo mesto, gde se možete osetiti kao pravi turista u potrazi sa tradicijom i kulturnom istorijom mesta u kome su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Kada Izmir postane vaša destinacija za izlet, iz bilo kog obližnjeg grada može se doći redovnim autobuskim linijama. Kako je i to grad na egejskoj obali, u blizini je onih koje naši turisti najčešće biraju za letovanje.  

Direktne avio karte Beograd – Izmir za one koji idu da se bliže upoznaju sa Izmirom

Greška bi bila izjednačiti Izmir sa gradom za jednodnevni izlet. Kako je to grad od par miliona stanovnika, a pre svega morska luka, za detaljan oblilazak bilo bi potrebno i nekoluiko dana. Ukoliko se s namerom krene u Izmir, poznatiji možda po svom istorijskom imenu Smirna, autobus i automobile nisu jedini način da se do njega stigne. Avio karte Beograd Izmir tražene su i  kada su direktni letovi u pitanju, jer je to najlakši način da do njega stigne, a da se ostavi energija za obilaske. A ona će vam biti potrebna – za šetnje pored mora, obilaske antičkih relikvija, kupovinu u jednoj od najbogatijih tržnica i šopinga u luksuznim radnjama. 

Evropska metropola koja savršeno funkcioniše

Kako je Izmir jedna od najvećih luka u Turskoj, to podazumeva i dosta gužve, ali i to da nema baš nekih plaža na kojima se može kupati. Ipak, to ne treba da obeshrari, jer se u njegovoj vrlo neposrednoj blizini nalaze neke od najlepših plaža u Turskoj. Pored predgrađa koje je nalik svakom pregdrađu velikog grada sa industrijskom zonom, dolazi se i do raznolikih sadržaja i za opuštanje, i za uživanje u luksuzu, kao i u otkrivanju živopisne i duge istorije tog grada. Takođe, banje i spa centri su neizostavni deo gotovo svakog turskog grada, pa se odmor i spas od gradske vreve može pronaći i tamo. Što se tiče stanovništva i turista, raznolikost je prava reč koja to opisuje. Kao i svaka luka, razni uticaji su primetni, ali se najviše ogleda u presecanju evropske i turske tradicije. O restoranima i hrani je izlišno trošiti reči – njihova kuhinja nam je potpuno bliska i onoliko raskošna koliko je kod nas.