O dobrobiti čajeva ne treba mnogo pričati, jer sve to donekle znamo. Sve te biljčice iz prirode nama pomažu na mnogo načina. Od prirode smo potekli i naravno da u njoj treba da tražimo i sam lek. Naravno da je nekada potrebno piti i veštačke lekove, da se tako izrazimo, odnosno proizvedene farmaceutske proizvode, ali je daleko bolje ukoliko preventivno čuvamo naše zdravlje.

Imunitet je nešto najvažnije, jer dobar imunitet brani nas od mnogih bolesti. Zato, ukoliko želite da održite vaše zdravlje na najboljem mogućem nivou, ovi čajevi će vam u tome pomoći: 

Čaj od đumbira 

Đumbir – toliko mnogo dobrih sastojaka. Ne samo da štiti naš imunitet, već je naš saveznik kada je u pitanju prehlada, kada imamo bilo kakve tegobe. Dobar je generalno za mnoge bolesti i kao prevencija, ali i kao lek. Što je još važnije, naučnici nisu otkrili sva njegova svojstva, već ih još uvek otkrivaju, tako da svako malo saznamo  nešto novo. Inače, đumbir utiče i na prevenciju nekih tumora. Đumbir možete samo svež da prelijete vrelom vodom i da malo sačekate, a onda da popijete taj napitak. Naravno, po želji možete dodati i malo limuna i malo meda, prijaće vam, a pritom je i jako zdravo. 

Čaj od kamilice 

Obožavamo da pijemo kamilicu, jer ima tako blag miris i ukus. Uživamo u svakom gutljaju. Kamilica nas značajno opušta, dobra je u borbi protiv anksioznosti, jer nas smiruje, onda kada se osećamo prilično uznemireno. Nakon čaja od kamilice lepše spavamo, a  znamo koliko je san važan za imunitet. Zatim, ono što je takođe značajno jeste da kamilica utiče na povećanje krvnih zrnaca, a to je jako značajno. Ujedno, ispijanjem čaja od kamilice naš organizam stvara odbrambeni antibakterijski mehanizam. 

Čaj od nane 

Naravno, nezaobilazni čaj od nane nikako ne smete da propustite. Ono što odlikuje ovaj možda i najpoznatiji čaj jeste kalcijum, vitamin B i kalijum. Sve što vam je potrebno za jedan dobar imunitet. Čaj od nane smo navikli da pijemo i generalno ga obožavamo, a nanu sve više koristimo i u redovnoj ishrani. Eterična ulja iz nane poboljšavaju rad creva, a znamo da je imunitet u crevima. 

Čaj od koprive 

Čaj od koprive dobar je za sve one koji imaju problema sa anemijom i gvožđem. Zna se da je kopriva korisna jako u tim situacijama. Ono što je još dobro znati, to je da je kopriva bogata takođe i kalijomom i kalcijumom, kao i vitaminom C, ali i A i fosforom. Protivupalno dejstvo je ono što karakteriše ovaj čaj i generalno pored anemije čaj od korpive dobar je i za očuvanje vaše jetre i bubrega.

Zeleni čaj 

Mnogi piju zeleni čaj zbog toga što žele da smršaju. Poznato je da zeleni čaj ubrzava metabolizam. Međutim, pored toga, zeleni čaj je dobar i za naš imunitet, a to su pokazala i istraživanja. Ispijajući zeleni čaj mi se oslobađamo od toksina i samim tim jačamo naš imunitet. Tako da, postoji više razloga zašto bi trebalo da konzumirate zeleni čaj, iako nam je prva pomisao na njega gubitak kilograma.