Feng shui je sistem zakona za koje se smatra da upravljaju prostornim uređenjem u odnosu na protok energije. Jedna od tih energija je element vode, koji je povezan sa bogatstvom, mudrošću i društvom. Zbog toga je uređenje kupatila po feng shui metodi nama privuklo pažnju. 

Feng shui ideje za kupatilo su jednostavne. Unutrašnjost kupatila treba da bude čista, udobna i opuštajuća. Svetloplave boje, funkcionalan raspored i prijatna atmosfera su glavni elementi za uređenje kupatila po feng shui metodi. Pre nego što ukrasite kupatilo u feng shui stilu, uverite se da je dobro očišćeno i uredno.

Feng shui smatra da je u kupatilu kada ključni element. Tradicionalna kada ima pravougaoni oblik, međutim, učitelji Feng shuija preporučuju polukružnu ili ovalnu kadu. Okrugli oblici feng shui kade ponavljaju krivinu starog kineskog novčića. Sa elementima vode u Vašem kupatilu, okrugli oblik simbolizuje novac koji dobar Feng shui dizajn privlači.

Pravilo ogledala 

U kupatilu, feng shui stručnjaci predlažu izbegavanje kačenja ogledala direktno preko puta vrata ili toaleta. Postavljanje ogledala direktno nasuprot vratima se generalno smatra lošom idejom, bilo koja prostorija da je u pitanju. 

Snaga biljaka

Feng shui smatra da je glavni problem kupatila voda koja teče…i teče. Međutim, kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina da se poboljša feng shui u svakom kupatilu. Biljka transformiše padajuću energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, zbog čega jačaju i rastu. Osim toga, unosi element prirode u prostoriju.

Vrsta proizvoda

Što se proizvoda tiče, obratite pažnju na koje čuvate jer rok trajanja uveliko utiče na tok energije (od lekova do kozmetike). Bacite sve što je isteklo ili Vam nije potrebno jer, pre svega, ne želite da koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja, a pored toga, feng shui smatra da sve što imate u svom domu utiče na Vas. Dakle, iako ne koristite neki proizvod, on i dalje utiče na Vašu energiju.