Mališani uglavnom insistiraju na svetlećim točkovima, roditelji na kvalitetu i sigurnosti upotrebe, a bake i deke ne pitaju za cenu već žele da zadovolje svoje unuke koji koriste svaki trenutak za uživanje u parkiću, naročito u vožnji trotineta.

Kako da budemo sigurni koji su najbolji trotineti za decu?

Prilikom odluke o kupovini, kada se biraju trotineti za decu najbolje je rukovoditi se sledećim parametrima: 

1.izabrati proverene dobavljače.

Neretko ćete naći identične trotinete koji se samo razlikuju u šari i nazivu. Ovo ne treba da čudi jer se mnogi rade u istoj fabrici u Kini, a domaći dobavljači su zaštitili ime pa su tako neki Master Wheels, drugi Scooter i slično. Naravno, proizvođač koristi delove od različitih materijala, pa će oni sa kvalitetnijim točkovima, izdržljivijim šrafom i slično, više i koštati. Nekada neće biti razlike, ali poznavaoci marketinga zanju šta znači ulaganje u brend i koliko to košta, a obično plati krajnji kupac.

2. Garancija i servis

Svaka roba podleže garanciji te nije zgoreg saznati šta konkretno ista podrazumeva u slučaju trotineta. Uvek se raspitajte i gde se servis nalazi, mada ako trotinet kupite online ili u radnji Vi se obraćate trgovcu koji će Vas uputiti u sledeće korake.

3. Nosivost trotineta

Iako će Vam se učiniti da za potrebe trogodišnjaka nije neophodno da trotinet bude deklarisan na 50 i više kilograma, bolje je da odaberete takav model. Naime, podesiv po visini, trotinet prati rast mališana, pa će isti moći da koristi duži niz godina ukoliko se s pažnjom ophodi prema njemu. Imajte na umu da trotinete mogu da koriste i tek prohodale bebe, za njih su modeli koji imaju i sedište, koje se ukljanja kada bebac poraste. Takvi su obično deklarisani do 20 kg pa su namenjeni mlađem uzrastu.

 

Koliko košta kvalitetan trotinet za decu?

Prosečna vrednost prosečnog trotineta za mlađu decu iznosi svega par hiljada dinara, dok za ozbiljnije modele kojima je nosivost 80 i više kilograma moraćete da izdvojite nešto više novca. Svakako, pojedini brendovi, zbog svega gore navedenog jesu skuplji pa imaju i dvostruko ili trostruko veću cenu, ali treba sagledati koje su potrebe deteta i šta trotinet treba da zadovolji pa tek onda doneti odluku. 

 

Trotineti sa svetlećim točkovima su pravi hit za mališane predškolskog uzrasta

Ukoliko pitate decu, oni će se najradije odlučiti za model kakav imaju njihovi drugari. Ako u parkiću neko vozi trotinet sa svetlećim točkovima, budite spremni da i vama mališan potraži baš takav model za sebe. Trotineti se najčešće i koriste u ovom uzrastu te u razgovoru sa drugim roditeljima moći ćete da podelite iskustvo sa njima i donesete najbolju odluku za vas.

 

Trotineti koji su podjednako namenjeni deci i odraslima

Za decu starijih uzrasta birajte trotinete veće nosivosti. To ne znači da je kilaža jedino na šta treba da obratite pažnju. Veoma lako se može desiti da visokom detetu trotinet bude mali te imajte na umu da je u takvim situacijama glavna podešavajuća ručka.

Na tržištu je veliki broj modela i dezena trotineta. Ovaj sportski rekvizit deca dugo koriste jer već sa prvim sunčanim danima pa sve do pozne jeseni su najzastupljeniji u parkovima. Sigurno će vam se svaki dinar uložen i te kako isplatiti. U današnje vreme kada deca dosta vremena provode pokraj računara i telefona, prava je radost da budu fizički aktivna u parkićima. Ujedno, trotinet lako možete nositi svuda sa sobom, i u gepeku auta i u gradskom prevozu te je i  dobra odlukaroditelja da deci jedan i priušte.