Prevozno sredstvo za koje u našoj zemlji nije potrebno posedovanje dozvole i za koje još uvek ne postoje propisi koji definišu njegovu vožnju, a koje je u masovnoj upotrebi je ono sa kojim se najlakše prolazi kroz gradsku gužvu u toplim prolećnim i letnjim mesecima. Reč je o trotinetu na struju. 

Ovo atraktivno prevozno sredstvo, posebno kada pričamo o putu do posla i nazad u špicu saobraćajnih gužvi, ima brojne prednosti. 

Voze ih i žene i muškarci, građani i građanke svih uzrasta i starosne dobi, studenti i zaposleni. Mnogima su postali omiljeni način za odlazak sa jednog mesta na drugo, bilo da se radi o poslu, poseti prijateljima ili brzoj kupovini. 

Lakoća upotrebe, transporta i skladištenja

Nije potrebno da neko prođe obuku niti da polaže testove kako bi mogao da vozi električni trotinet. Njegova praktična primena je jednostavna i dovoljno je malo vežbe kako bi neko postao dobar vozač. Ali i edukacije o opštim pravilima koja nalaže Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ukoliko neko odluči da na godišnji odmor ponese i svoj električni trotinet , bilo za sopstvene potrebe ili za svoju decu, to je jednostavno i lako. Oni su sklopivi tako da mogu stati u gepek gde neće zauzeti mnogo mesta. Na ovaj način mogu se obići čari mesta na kojem se provodi godišnji odmor iz jedne nove i sigurno zabavnije perspektive. 

Uz trotinet na struju više ne morate da razmišljate gde ćete se parkirati kao što je to slučaj sa automobilom. Dovoljno je da ga sklopite i odložite u ugao neke prostorije do sledeće upotrebe. Znači nema gubljenja vremena oko tražnje parking mesta i plaćanja istog. 

Ekološki prihvatljivije rešenje od automobila

Danas je u svetu, Evropi pa i kod nas pokrenuto nekoliko inicijativa koje ukazuju na važnost očuvanja planete Zemlje i zaštiti životne sredine. U tom smislu posebno se skreće pažnja na štetne izduvne gasove koje upotrebom u vazduhu ostavljaju automobili i druga prevozna sredstava iz svakodnevnog saobraćaja. 

Prilikom vožnje trotineta na struju ne dolazi do ispuštanja nikakvih štetnih gasova u vazduh čime nema loših uticaju na okolinu i okruženje. Mnogi ga zbog toga smatraju izuzetno ekološki prihvatljivim rešenjem za prevoz od jedne do druge lokacije tokom lepog vremena. 

Time se automatski doprinosi zaštiti životne sredine, a osim toga vozač provodi dovoljno vremena na svežem vazduhu što je dobro i za njega. 

Niski troškovi održavanja

Osim cene koju treba platiti za kupovinu ovog prevoznog sredstava treba napomenuti da ima zaista niske operativne troškove kao i troškove održavanja. U odnosu na novčana sredstva koja je potrebno izdvojiti za održavanje prosečnog automobila, za održavanje trotineta na struju je znanto jeftnije. Vožnja trotineta na struju je jeftinija i od vožnje gradskim prevozom smatraju neki.  

Ne treba da se kupuje gorivo za njegov rad, ne troši se novac na zamenu filtera i ulja, nema redovnih godišnjih tehničkih pregled, sezonske zamene guma, a ne troši se novac ni na plaćanje parking mesta. U suštini ne zahteva nikakva dodatna ulaganja nakon kupovine.  

Većina teškoća i problema, odnosno kvarova koji nastanu mogu se lako i brzo otkloniti. S obzirom da su toliko česti u upotrebi u nekim većim gradovima otvoreni su servisi koji se bave samo njihovom popravkom i zamenom delova.