Opremanje nove kancelarije može biti izuzetno zahtevan poduhvat u smislu planiranja i organizovanja prostora. Potrebno je da se pametno iskoristi svaki kutak i da se opremi potrebnim kancelarijskim nameštajem, uređajima i kancelarisjkim materijalom.

Kada se govori o nabavci svega što je potrebno za jednu kancelariju, najjednostavnije je pogledati šta sve to nudi neka veleprodaja kancelarijskog materijala i opreme za kancelariju, te u skladu sa tim isplanirati kupovinu. Posebno je dobro kada se oprema velika firma u kojoj je  mnoštvo kancelarija.

Veleprodaja kancelarijskog materijala – sve na jednom mestu

Ušteda vremena je u današnje vreme na listi prioriteta, i svakako da niko ne želi da u bilo kakvoj kupovini provodi mnogo vremena. Tako je i kada je u pitanju kancelarijski materijal. U tom pogledu, kupovina kancelarijskog materijala u na veleprodajnim mestima omogućava da rešite sve na jednom mestu. Takođe, brojne su pogodnosti kupovine na veliko, a najveća je ona koja se tiče cena, koje su niže nego kada biste kupovali u nekoj knjižari ili prodavnici. Jeste da veleprodaja kancelarijskog materijala obavezuje na minimalnu količinu artikla koji kupujete, ali to je uglavnom kada je reč o potrošnom materijalu. Nije naodmet i napraviti zalihu takvog materijala, i preduprediti situaciju u kojoj bi posao mogao da ispašta zbog njegovog nedostatka.

Ponuda kancelarijskog materijala

Veleprodaja kancelarijskog materijala nudi sve što je potrebno za jedan poslovni prostor, i to ne samo potrošni materijal. Pored standardne papirne galanterije (sve vrste papira, blokova, notesa, beležnica, fascikla…), sredstava za lepljenje i spajanje, raznih uređaja za plastificiranje i koričenje,  ponuda sadrži i kancelarijski nameštaj, sredstva za higijenu prostora, kao i IT opremu. To može biti i odlična prilika i da dobijete neku ideju za opremanje kancelarije, kao i da pogledate šta postoji još od opreme koja bi bila korisna u poslu kojim se bavite. 

Školski program

Pored kancelarijskog materijala, veleprodaje iz te oblasti veoma često nude i školski pribor, kao i razna pomoćna sredstva kao što su magnetne i bele table za pisanje. Školski materijal se u mnogim stvarima i poklapa sa kancelarijskim (pribor za pisanje, gumice, selotejp, lepak, makaze, heftalice, sve vrste svezaka i blokova, hamera i papira u različitim dimenzijama). Table su jako korisne i u kancelarijama, bilo da su to one od plute koje imaju ulogu oglasne table, ili bele table koje mogu da se koriste prilikom prezentacija i sastanaka. 

Posebne pogodnosti za veću kupovinu 

Nabavka kancelarijskog materijala, naročito za veće firme, mora biti dobro isplanirana. Ne samo zato što ona iziskuje određeni trošak, nego i zato što treba biti sveobuhvatan i predvideti i neke neplanirane situacije. Danas je najzastupljenije onlajn poručivanje, koje omogućava sistematičniji pristup i bolju preglednost. Gotovo svi nude besplatnu isporuku ukoliko se naruči roba u određenom iznosu, što je izuzetno značajno, jer se štedi na resursima i na vremenu. Ukoliko firma ima kapaciteta da skladišti kancelarijski materijal, sve veće kupovine u veleprodajama nose i posebne pogodnosti. Popusti u tim slučajevima nisu zanemarljivi, a mogu biti još veći ukoliko imate dugogodišnju i vernu saradnju sa nekom veleprodajom kancelarijskog materijala.