Kako se godina približava kraju, tako polako ali sigurno počinjemo da otkrivamo nove trendove koji će biti popularni u 2022. Nikada nije rano za planiranje trendi autfita, a pažljivo odabrani aksesoari samo doprinose finalnom, efektnom izgledu. A jedan od aksesoara koji će biti ključan naredne godine, kao i obično, u svim prilikama i godišnjim dobima, jesu naočare za sunce.

Bez obzira na to da li vam je dan loš, da li ste slabo spavali pa vam smetaju podočnjaci i umoran pogled ili jednostavno želite da “začinite” svoj stajling, naočare za sunce su tu da vam pomognu da izgledate najbolje moguće. I dok, realno, uvek nosimo naočare za sunce koje nam najbolje pristaju, postoje neki trendovi koje ćemo tokom naredne godine definitivno želeti da isprobamo. 

Vintidž naočare za sunce

Vintidž je ponovo u modi, što nas ni ne čudi – nekadašnji trendovi često su znatno bolji od sadašnjih, osim ako nije reč o modnom “recikliranju”. Uglavnom, kod ovog trenda pravila nema – ukoliko posedujete mamine ili bakine naočare, odmah iz “ukradite”, a ukoliko se ne možete pohvaliti ovakvim modnim blagom, pronađite inspiraciju na njihovim fotografijama, a onda pravac šoping!

Naočare koje zaista štite od sunca

Činjenično je stanje da naočare nosimo kao aksesoar, ali budući da smo sve više svesni štetnog uticaja sunčevih zraka, naredne godine će nam fokus ipak biti na modelima koji zaista pružaju zaštitu od sunca. Ipak, u ovom slučaju budite spremni da izdvojite nešto više novca za kupovinu naočara. 

Ovalni okviri

Ovalni oblik naočara laska gotovo svakom obliku lica, pa je samo potrebno pronaći onaj koji vam najbolje pristaje – jajasto ovalni ili pak neki pljosnatiji. Ovakav oblik naočara već je neko vreme unazad popularan, a trend se nastavlja i tokom 2022. 

Oštre ivice 

Sigurno ste na društvenim mrežama primetili da se u modu vraćaju pravougaone, plastične naočare za sunce, obično u crnoj boji, koje pomalo podsećaju na one koje smo gledali u Matriksu. Ukoliko vam se dopada kako vam pristaje ovaj oblik – samo napred! Bićete u trendu.

U obliku kvadrata

Tu je i drugi geometrijski oblik, jednako zanimljiv i trendi – kvadrat. Ovaj model je savršen za dane kada želite da se sakrijete od drugih ljudi, jer je dovoljno velik da pokrije dobru polovinu lica. Ukoliko pak ne želite da se krijete iza previše tamnih stakala, odaberite ona prozirna, u boji. 

Naočare za sunce sa lančićem

Dodajte aksesoar aksesoaru! Kakav god oblik naočara da nosite, a da vam je okvir metalan, ukrasite ga dodavanjem lančića koji će vam omogućiti da naočare nosite oko vrata kada vam nisu na nosu – mnogo je praktičnije nego da vam se mrse u kosi. Odaberite lančić od karika, ukoliko volite nešto jednostavnije, ili pak one od biserčića ili perlica, za nešto upadljiviji izgled.

Avijatorske naočare za sunce

Klasika koja nikada ne prolazi! Ukoliko do sada niste pronašli svoj model avijatorskih naočara, sada je pravi trenutak da to najzad učinite.

Mačkaste

Ženstvene i zavodljive – mačkaste naočare već sezonama unazad ne silaze sa prvih mesta na listi trendova i koju god varijantu da odaberete, nećete pogrešiti. Cele crne ili pak sa belim ili crvenim okvirima – bićete primećeni!

XXL naočare

Tokom naredne godine, u pogledu ovog aksesoara, važiće pravilo – što veće to bolje! Nemojte se stideti da ponesete ovakav odvažan detalj.

U otkačenim bojama

Ukoliko su vam dosadile naočare u crnoj ili braon boji, naredne sezone se odvažite na nešto upadljivije – naočare u neon ili pastelnim nijansama biće pravo osveženje koje nam je i bilo potrebno. Igrajte se!