Ono što većinu ljudi sprečava da vode redovnu brigu o svom zdravlju jesu dugački redovi, često visoka cena i neizbežno gubljenje vremena koje prati proces od zakazivanja pregleda do konačne posete lekaru. Ipak, briga o zdravlju je izuzetno bitna, što su naročito pokazale iscrpljujuće godine pandemije. Redovni sistematski pregledi su ključni za prevenciju, kontrolu, pa i lečenje velikog broja manje ili više ozbiljnih zdravstvenih problema, a kako bi oni bili brzi i jednostavni, najbolje ih je obaviti na jednom mestu. 

Prva poliklinika u Beogradu svojim redovnim i novim pacijentima nudi mogućnost kompletnog sistematskog pregleda koji se može obaviti pod jednim krovom i budnim okom najvećih stručnjaka. U ovoj klinici pacijenti mogu zakazati sve neophodne preglede, uraditi laboratorijske analize i lečiti se uz pomoć najsavremenije medicinske tehnologije. 

Reproduktivno zdravlje žena i muškaraca u najstručnijim rukama

Neizostavni deo sistematskog pregleda mladih devojaka i žena koje žele da ostanu u drugom stanju ili su već trudne jeste detaljan ginekološki pregled. U Prvoj poliklinici ove preglede obavlja tim vrhunskih stručnjaka koji je svakodnevno na raspolaganju svojim pacijentkinjama. Vođa ovog tima je prim. dr Predrag Mitrović, ginekolog i akušer specijalista koji osim ginekoloških pregleda, obavlja preciznu dijagnostiku i lečenje najčešćih bolesti reproduktivnih organa. Prim. dr Predrag Mitrović je zaslužan i za to da je Prva poliklinika najčešći izbor trudnica kada je praćenje trudnoće u pitanju. U ovoj ustanovi budući roditelji mogu voditi računa o zdravlju svog deteta već od prvog trimestra. Prva poliklinika svojim pacijentkinjama u drugom stanju omogućava praćenje trudnoće od prvog do poslednjeg dana, kao i porođaj u najsavremenijim uslovima i uz profesionalni tim najboljih balkanskih stručnjaka koji će biti uz bebu i majku, kako bi se postarali da najsrećniji dan prođe bez ikakvih stresova ili komplikacija. 

Prva poliklinika- profesionalni tim koji brine o zdravlju srca svojih pacijenata

Usled brzog tempa života, svakodnevnog stresa koji je iz godine u godinu sve veći, velike konzumacije brze hrane i premalo fizičke aktivnosti, bolesti srca su globalno najzastupljeniji zdravstveni problem koji pogađa sve mlađe i mlađe generacije. Upravo zbog toga su redovni sistematski pregledi sa posetom kardiologu jako važni za opšte zdravlje, dug i kvalitetan život. U Prvoj poliklinici je okupljen tim svetski priznatih stručnjaka iz oblasti kardiologije i interne medicine koji je obučen za prevenciju, dijagnostiku i lečenje i najtežih srčanih problema. Na čelu ovog tima je dr Petar Otačević kardiolog sa višedecenijskim iskustvom. Osim saveta iz oblasti održavanja i poboljšanja zdravlja srca, dr Petar Otašević vodeći je stručnajk u lečenju hipertenzije, koronarnih arterijskih bolesti poput angine pektoris i bolesti srčanih zalistaka. Kao dokaz velikog iskustva i godina provedenih u profesionalnom usavršavanju, dr Petar Otašević je i dugogodišnji član Američkog udruženaj kardiloga, organizacije koja prati, pomaže i inspiriše inovacije i neprekidni napredak kardiologije i interne medicine u celom svetu.