U svetu estetske medicine, stalno se pojavljuju novi tretmani i tehnologije koje pozitivno utiču na svež i mlađi izgled kože. Među njima, jedna od metoda koja se posebno ističe po svojoj efikasnosti i popularnosti jeste mezoterapija. Ovaj inovativni pristup koristi mikroinjekcije kojima se hranljive materije direktno ubrizgavaju u središnji sloj kože.

Kroz kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina i drugih prirodnih sastojaka, mezoterapija pruža koži ono što joj je potrebno da zasija u punom sjaju. Bez obzira da li se borite s nepravilnostima, znakovima starenja ili prosto želite da vaša koža izgleda najbolje što može, ovaj sve popularniji tretman u kozmetičkoj industriji može biti vaša tajna za postizanje besprekornog izgleda.

 

Ako vas interesuje mezoterapija lica cena je varirajućeg karaktera

 

S obzirom da se radi o efikasnoj metodi za postizanje osveženog i podmlađenog izgleda, mnoge interesuje koliko zapravo košta ovaj tretman. Kada kažemo mezoterapija lica cena zavisi od stanja kože pacijenta. Ukoliko se radi o pacijentu sa dubokim borama u predelu lica, to znači da će biti potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigli željeni rezultati.

Isto tako, cena ovog hiruškog zahvata razlikuje se od klinike do klinike, ali  i od iskustva zaposlenih lekara specijalista. Renomirane klinike i doktori sa godinama iskustva mogu imati više cene zbog kvaliteta usluge koju pružaju. Takođe, sam sastav koktela koji se koristi u mezoterapiji formira konačnu cenu, jer neki sastojci mogu biti skuplji od drugih.

Savetujemo vas da se konsultujete sa lekarima iz ove oblasti medicine kako biste dobili tačnu procenu troškova i saznali šta možete očekivati u pogledu rezultata. Jedna od posećenijih klinika jeste Ordinacija Vuković u kojoj radi spec. Dr. Marija Vuković – stručnjak iz oblasti estetske medicine od koje možete dobiti sve neophodne informacije o samoj intervenciji i aktuelnim cenama. 

 

Postupak korak po korak: Šta možete očekivati tokom tretmana?

 

Mezoterapija, iako deluje kompleksno, zapravo je prilično brz i jednostavan postupak pod uslovom da ga izvodi lice sa dugogodišnjem iskustvom. 

U nastavku teksta predstavljamo vam korak po korak kada je ovaj estetski poduhvat u pitanju.

     1. Konsultacija

Pre samog tretmana, hirurg sa pacijentom obavlja detaljan razgovor kako bi se uskladile njegove potrebe i očekivanja. Tokom same konsultacije, ocenjuje se stanje kože pacijenta i shodno tome preporučuje najbolji koktel sastojaka.

     2. Priprema kože 

Pre nego što se krene sa mezoterapijom, koža se temeljno čisti i dezinfikuje. Ovo garantuje da je koža spremna za tretman i minimizira se rizik od infekcija.

     3. Ubrizgavanje injekcije

Koristeći vrlo tanke igle, lekar specijalista će pažljivo uneti koktel sastojaka u mezoderm, srednji sloj kože. Ovaj proces može uzrokovati blago peckanje, ali je uglavnom bezbolan. Za one koji imaju nizak prag tolerancije na bol, može se koristiti anestetik u obliku kreme kako bi se smanjila eventualna nelagodnost.

Nakon tretmana, koža može biti blago crvena ili otečena, ali to je obično privremena reakcija koja nestaje u roku od nekoliko sati do dana.

 

Briga o koži nakon tretmana: Najbolji saveti za maksimalne rezultate

 

Nakon mezoterapijskog tretmana, ključno je pridržavati se određenih smernica kako biste osigurali najbolje rezultate i održali svoju kožu u optimalnom stanju.

  • Hidratacija: Nakon tretmana, vaša koža može biti suva. Preporučuje se upotreba kvalitetne hidratantne kreme kako biste osigurali da vaša koža ostane hidrirana i zdrava.
  • Zaštita od sunca: Vaša koža može biti osetljivija na sunce nakon tretmana. Uvek koristite kremu za sunčanje sa visokim faktorom zaštite i izbegavajte direktnu izloženost suncu dok se koža potpuno ne oporavi.
  • Izbegavajte agresivne tretmane: Peeling, mikrodermoabrazija kao i agresivne kreme trebalo bi izbegavati najmanje nedelju dana nakon tretmana dok se koža u potpunosti ne oporavi.
  • Ne dirajte tretirano područje kako biste minimizirali rizik od iritacija ili infekcija.

 

Prateći ove smernice, vaša koža će ostati zdrava i dobićete najviše od vašeg mezoterapijskog tretmana.