Ako vam je do nekog egzotičnog putovanja  ponekad su sunce, more i pesak sve što vam treba. Pustinjska ostrva poput Fidžija i Mauija su na vrhu liste za mnoge putnike, sa svim odlikama za savršen egzotičan odmor: tropska klima, palme koje se njišu i blažene plaže sa belim peskom…

Bez obzira da li tražite neko ozbiljno bekstvo ili želite da se divite neopisivoj  prirodi, u daljem  tekstu je predlog za neka egzotična putovanja 2024 koje će vam ukoliko ih posetite ostati zauvek u pamćenju.

Maui, Havaji

Sa legendarnom scenom surfanja i plažama zlatnog polumeseca koje se protežu na više od 200 milja, na Havajima postoje atrakcije gde god da se okrenete . Maui, poznat kao „Ostrvo doline“, omiljen je zbog svojih maglovitih vrhova, prekrasnih zalazaka sunca i bambusovih šuma. Opustite se na plaži Kaanapali ili pogledajte crveni pesak na Kaihalulu – to je kao nijedna druga plaža na svetu.

Maui je tropska zemlja čuda, prepuna ogromnih staza i planinarskih ruta. Rezervišite pešačenje duž vodopada i prašumom u trajanju od 5 sati da biste uživali u nizu vodopada visokih 10–40 m koji oduzimaju dah. Imaćete priliku da plivate u prirodnim bazenima, uživate u svežem ručku za piknik i naučite sve o kulturi, flori i fauni ovog područja.

Puerto Rico

Sa tropskom klimom, osamljenim plažama obrubljenim palmama i topografijom raznolikom poput jorgana, Portoriko je verovatno najegzotičnije ostrvo na Karibima. Uočite žabe na drvetu u gustoj džungli El Iunkue, plivajte noću u bioluminiscentnom zalivu komaraca i divite se obilju prelepog zlatnog peska u zemlji.

Aktivni putnici ne bi trebalo da propuste priliku da voze kajak u Fajardu . Odlazak u vode rezervata prirode Laguna Grande Bio Bai je predivan gde ćetr krenuti  u svom kajaku na zalazak sunca za pamćenje; nakon što padne mrak, magija zaista počinje. Zadivite se bioluminiscentnom zalivu dok površina vode oživljava svetlucavim iskricama koje stvaraju sićušni organizmi. To je savršen podsetnik da je Portoriko među najegzotičnijim destinacijama za odmor na svetu.

Fuerteventura, Kanarska ostrva

To je samo najinteresantnije ostrvo na Kanarima, zahvaljujući svojim napuštenim plažama, kristalno čistoj vodi i predelima za vodene sportove. Alternativno, ako tražite preplanuli ten, pridružite se naturistima koji ovde hrle zbog čuvenih nudističkih plaža.  Rezervišite obilazak autobusom  po Dini da biste uživali u predivnom pejzažu Fuerteventure . Ako želite nešto mirnije, odlučite se za turu posmatranja delfina i kitova . Videti ove prelepe životinje kako prodiru u vodu je iskustvo koje oduzima dah.

Fidži

Kada su u pitanju egzotične destinacije za odmor, Fidži je teško pobediti. Zemlja sa prelepim klisurama, šumama mangrova, vodopadima i prirodnim bazenima, pravi  je dragulj južnog Pacifika. U arhipelagu ima preko tri stotine ostrva, a njegovi morski parkovi nude neverovatno ronjenje. To je takođe mesto gde žive pet različitih vrsta kornjača, delfini i retka iguana. Ulaz na Untold Broadway Show je savremena priča o drevnom Fidžiju ispričana kroz pesmu i ples. To je dobro koreografisana predstava koju je u areni kapaciteta 450 ljudi izvela međunarodno poznata plesna kompanija VOU Dance Fiji.  Fijian Nature and Waterfall tura obuhvata uzvišene tropske kišne šume rezervata prirode Suva, gde će vaš iskusni vodič istaći svu lokalnu floru i faunu.