Ako još uvek to niste učinili, pravi je trenutak da počnete sa ukrašavanjem vašeg životnog prostora za nastupajuće praznike. A ukoliko uz sve to živite u kući, onda ste sigurno već počeli da razmišljate o tome koje ukrase gde da stavite, na kom mestu da postavite jelku, da li da ukrasite baštenske garniture od ratana, da li će novogodišnji ukrasi koje imate od prethodne godine biti dovoljni i za ovu ili ćete ipak morati nešto i da dokupite. Mnogo pitanja, reklo bi se, ali ćete teško naći odgovore na njih dok ne počnete sa ukrašavanjem. 

Nema sumnje da je ideja za ukrašavanje i više nego dovoljno. Trebalo bi samo da pustite mašti na volju i vaš dom, ali i okućnica će zasijati u punom sjaju.

Međutim, da bi novogodišnji ukrasi bili kompletni, valjalo bi da ih lepo uklopite u konkretni prostor. Upravo iz tog razloga i jeste naročito važno da prvo napravite makar opšti popis, odnosno da proverite kao prvo da li ih imate dovoljno, a zatim i da razmislite o tome koje bi ukrase eventualno trebalo da dokupite. Nemojte zaboraviti na lampice, jer one i te kako upotpunjuju atmosferu. Ukoliko ste odlučili da i vaše dvorište zasija, valjalo bi da tom prilikom koristite namenske lampice za spoljašnji prostor, budući da su one otporne i na niske temperature i na vlagu. 

Novogodišnji ukrasi su najbitnija stavka

Neko će odlučiti da ove godine celu kuću, ali i dvorište okiti samo u jednoj boji. Nekome se, opet više dopada opcija da novogodišnji ukrasi budu u više boja. Za koju god opciju vi da se odlučite, najbitnije je da ih imate dovoljno, kako vaš dom i okućnica ne bi delovali skromno okićeni.

U tome vam mogu pomoći novogodišnji ukrasi različitih oblika. Na svu sreću, u brojnim specijalizovanim radnjama ima sasvim dovoljno ukrasa ne samo u drugačijim oblicima, već i različitih veličina i boja, pa ne bi trebalo da vam predstavlja problem nabavka. Ipak, najbitnije je da pre toga svakako donesete odluku o tome da li će vaš dom i bašta biti okićeni ukrasima u jednoj ili u više boja. 

Imajte na umu da osim kugli u različitim bojama i veličinama, možete koristiti i ukrase u obliku Deda Mraza i Sneška Belića, ali i girlande i perlice, kao i namenske trake za ukrašavanje prostora. 

Kako ukrasiti baštenske garniture od ratana?

Nakon što završite sa ukrašavanjem kuće, valjalo bi posvetiti pažnju i okućnici. Isto važi pravilo i ovde da najpre treba da odlučite da li ćete baštu ukrašavati u jednoj boji ili ste pre za varijantu da bude što šarenije. U principu je potpuno svejedno koju od tih opcija odaberete, jer će se sigurno osećati praznični duh. 

Kada su u pitanju baštenske garniture od ratana slobodno možemo reći da vam novogodišnji ukrasi uopšte nisu potrebni. Ovi delovi nameštaja se najčešće ukrašavaju uz pomoć namenskih traka, girlandi i perlica. 

Naime, ako želite da vaše baštenske garniture od ratana zasijaju punim sjajem i u velikoj meri oplemene baštu, možete ih jednostavno „ogrnuti“ u novogodišnje ruho. Ako ste vični šivenju, možete sašiti i presvlake u crvenoj boji, uz dodatak traka bele boje ili na svaki deo nameštaja rasporediti girlandu u odabranoj boji.