Priprema za dolazak norođenčeta u prodicu zahteva obostrano prilagođavanje. I mališana na nove okolnosti i mesto življenja koje je zamenilo maminu utrobu domom, ali i roditelja na nove životne okolnost i uloge.

Opremanje prostora za bebu važan je zadatak svakog roditelja. Iako je nekada postojalo verovanje da ne bi trebalo ništa kupovati unapred danas se to retko poštuje. Roditeljima je lakše da unapred pripreme sve što je potrebno za dolazak novorođenčeta.

Najčešće se roditelji odlučuju da za početak naprave kutak za bebu u svojoj sobi i on se najčešće sastoji od kreveta, podloge za presvlačenje, komode za stvari, osvetljenja i igračaka.

A kako izabrati najbolju podlogu za presvlačenje pročitajte u nastavku teksta.

Kupujte na proverenom mestu

Kupovina bilo koje vrste robe u radnji koja ima svoje ime, brend i dugogodišnje uspešno poslovanje iza sebe siguran je znak da se dobija proverena i kvalitetna roba. Tako je i sa opremom za bebe koju je potrebno kupovati na mestima koja svojom tradicijom postojanja i već ranije prepoznatim kvalitetom godinama osvajaju srca mnogih roditelja.

Prilikom kupovine važno je obratiti pažnju na nekoliko bitnih faktora a oni se odnose na odgovarajuću veličinu podloge za presvlačenje u odnosu na prostor za koji će se koristiti.

Uskladite odabir materijala sa time kako se on održava i birajte uvek jednostavniju varijantu.

Manje važno, ali ne potpuno nevažno jeste i koje se boje, odnosno nijanse boja biraju za dezen, a koje bi trebalo da se uklope u ostatak enterijera bebinog kutka ili cele sobe.

Obratite pažnju da li je pult mekan ili tvrd

Treba praviti razliku između meke i tvrde podloge za presvlačenje. Meku karakteriše to što se ona uglavnom postavlja na komodicu ili neko tvrdo postolje i što su njeni krajevi savitljivi. Sa druge strane tvrde podloge karaktiše činjenica da mogu biti postavljene bilo gde i da se svojim postavljanjem na bilo koju površinu postiže efekat dovoljan za obavljanje tog posla, odnosno stabilnost.

Osim toga treba voditi računa o materijalima od kojih su one napravljene prilikom kupovine. Od njega zavisi kako će se vaša beba osećati dok na njemu leži, a osim udobnosti on treba da bude bezbedan i prijatan na dodir.

Osim najčešće upotrebljavanih vodootpornih modela u ponudi se još mogu naći i klasični modeli, podloge za presvlačenje sa pamučnim presvlakama i tome slično.

Rukovodite se udobnošću i praktičnošću

Mnogi smatraju da su podloge za presvlačenje neophodan deo opreme za svakog roditelja te da one pre svega treba da budu praktične za korišćenje, udobne za bebe i da pomažu održavanju higijene tokom presvlačenja.

Njihova praktičnost ogleda se i u tome što su lako prenosive i vodootporne, te se lako mogu održavati i premeštati u skladu sa potrebama.

Danas su dostpuni brojni modeli podloga za presvlačenje, u raznim bojama i dezenima, ili printovima po želji sa prolećnim, zimskih, životinjskim ili motivima iz crnog filma. Ali prioritet pored dizajna i estetike treba pre da bude kvalitet i udobnost. Zato je važno kakva je mekoća, bezbednost i dizajn koji treba da odgovaraju potrebama bebe. A zbog šarenila i mora ponude ljudi lako mogu izgubiti fokus.