Teretana kod kuće – gotovo da nema idealnije pomisli na vežbanje u kontinuitetu, bez zakazivanja termina i plaćanja mesečnih članarina i naknada. Sobni bicikl je nedvosmisleno sprava koja je savršena za vežbanje u svom domu. Tu su i drugi dodaci i oprema koja može učiniti da rezultati zaista budu efikasni i brzo primetni. 

Gubitak kalorija i masti, aktivno mršavljenje, zatezanje kože i generalno fizička kondicija, samo su neke od prednosti koje pruža redovno treniranje. Kada je u pitanju kućni trening, potrebno je nabaviti sprave koje će imati delotvorne efekte na dug rok. Istovremeno, jednostavno sklapanje i rasklapanje, prenošenje i odlaganje moraju biti karakteriste opreme za kućni trening.

Raznovrsni i prilagodljivi tempo treninga

Sobni bicikl pruža veliki broj prednosti za vežbanje u svom domu – kod kuće ili u stanu. Prvenstveno, inovativna tehnologija fleksibilnih podešavanja omogućila je kontrolu velikog broja parametara, poput rada srca, pređenih kilometara, izgubljenih masti i kalorija, kao i mnogo toga drugog. Izbor konkretnog nivoa okretanja pedala može se kretati od lakšeg ka težim, što se bira u zavisnosti od toga da li je vežbanje redovno, ili se tek sa treninzima u kućnoj varijanti počinje. 

Dovoljno je obezbediti sebi 30 minuta dnevno lagane vožnje, što je odličan način fizičkog aktiviranja celokupnog tela i duha, kao i postizanja sjajnog i zategnutog izgleda. Okretanje pedala može da bude brže ili sporije, uz viši ili niži nivo podešavanja sedišta i držača za ruke. Sve navedeno, čini da sobni bicikl bude idealan za najveći broj osoba kojima je potreban prilagodljiv tempo, koji može da se menja s vremena na vreme i prema potrebama i mogućnostima za vežbanjem.

Praktičnost, kompaktnost i odlične cene

Odabir odgovarajućih sprava za vežbanje često zavisi i od raspoloživog prostora u domu, koji je namenjen za njihovo pozicioniranje. Iako veliki broj moderno opremljenih domova krasi odvojena prostorija namenjena vežbanju – prava teretana, postoje i prostori koji su ograničeni po pitanju kvadrature za smeštanje bicikla, traka, lopti, strunjača, tegova i mnogo toga drugog. Sobni bicikl je veoma kompaktan, skladnih dimenzija i može se pronaći u ogromnom broju modela i dizajnova. Vanvremenski dizajn obezbeđuje se uz kvalitetne materijale izrade, koji se jednostavno rasklapaju i sklapaju, kako bi se što lakše pozicionirali u željenoj prostoriji. U skladu sa izborom kupaca, sobni bicikl može da bude namenjen i za postavljanje u blizini kosih zidova, u uglovima prostorija, kao i na terasi. 

Važno je da se obezbedi dovoljno prostora za neometano vežbanje. Dodatno, moderan bicikl za vežbanje kod kuće odlikuje brzo sklapanje i odlaganje za koje ne treba mnogo prostora. Sve to, čini da ovakva sprava bude veoma tražena i za domove kao što su garsonjere, jednosobni stanovi i drugi stambeni objekti koje karakteriše manja kvadratura. Današnji sobni bicikl ima odlične cene, a uvek se mogu pronaći i specijalni modeli koji su na akcijama, sezonskim sniženjima, kao i niz pogodnosti kao što je otplata na rate i odloženo plaćanje. 

Sobni bicikl je sprava za vežbanje koja se savršeno „uklapa“ u svaki prostor korisnika. Savremene varijante odlikuje minijaturni dizajn, dugovečni mehanizam i fleksibilna podešavanja u skladu sa inovativnom tehnologijom. Mogućnost praćenja sadržaja na led ekranu, zatim slušanja muzike, povezivanja na internet mrežu i upotreba različitih aplikacija, samo su neka od otkrića modernog vremena koje ima sobni bicikl.