Nedostatak vremena i vežbanje

Većina ljudi koji ne vežbaju ili to čine retko, izgovor pronalaze u nedostatku vremena. Prebrz tempo je odlika života u većim gradovima i u skladu je sa opšte prihvaćenim stilom. To će se teško menjati i svaki čovek za sebe treba da pronađe vreme kada će se kvalitetno posvetiti svom telu.

Redovno vežbanje ima višestruku korist za fizičko i mentalno zdravlje. Zbog svog antistres delovanja posebno je važno u periodima kada je osoba pod pritiskom i sa mnoštvom problema. Ko za inat baš tada nam se čini da imamo najmanje vremena. Ipak, čovek nikada svoje potrebe za vežbanjem ne treba da izgubi iz vida, naročito kada je ono brana pojavi raznih bolesti.

Vežbanje je u novije vreme prilagođeno upravo takvim situacijama koje od čoveka traže da prekida svoju rutinu. To može biti posao koji zahteva „celog“ čoveka, poslovni put, rad u inostranstvu, previše privatnih problema ili prosto trenutna pandemija i saveti stručnjaka da se izbegava boravak sa drugim ljudima. Rešenje za redovno vežbanje u takvim situacijama se zove online trening.

Prednosti usluge personalnog trenera

Online trening podrazumeva individualni rad sa personalnim trenerom koji se odvija preko interneta. Pre izrade plana treninga, personalni trener mora detaljno da proveri zdravstveno stanje vežbača putem niza stručnih testova. To bi ipak bilo bolje da se obavi uživo. Potrebno je proceniti opšte zdravstveno stanje, kardio – respiratornu formu, kondiciju, statiku tela, procenat masti u telu i kritične zone.

Na osnovu kvalitetne procene prvobitnog stanja vežbača i njegovih ciljeva pravi se plan vežbanja koji podrazumeva tip vežbi, intenzitet i dinamiku ponavljanja. Individualni plan vežbanja je u tesnoj vezi sa planom ishrane koja omogućava pravilnu izgradnju mišića i gubljenje viška kilograma.

Personalni trener je osoba koja će proveravati način izvođenja vežbi, uživo ili online – kako izaberete. On je takođe i vaš glavni motivator jer dobro poznaje sve situacije na kojima vežbači pokazuju slabost i gde obično greše.

Online trening – budućnost treniranja

Zahvaljujući savremenim tehnologijama i interenetu pre svega, vežbanje je moguće i od kuće, na godišnjem odmoru i na službenom putu. Ukoliko želite da vežbate svoj online trening u prirodi, samo se potrudite da to bude mesto sa internet konekcijom. Dakle može i vaš omiljeni park, hotelska terasa ili plaža. U dogovoru sa trenerom može biti potrebno da se obezbede pojedini manji rekviziti.

Online trening nije ništa manje ozbiljan od treninga uživo i ne treba da se shvata olako. Posebno je važna dvosmerna i iskrena komunikacija sa trenerom koji vas prati. Izvođenje posebnih vežbi možete snimiti telefonom i poslati treneru da prekontroliše.

Online treniranje omogućava potpuno prilagođavanje vežbanja vašem životnom ritmu i promenama. Uz dobrog personalnog trenera i online trening više ne postoje izgovori za odustajanje ili neredovno treniranje.

Kako početi sa vežbanjem?

Ukoliko želite da počnete sa ozbiljnim treniranjem javite se personalnom treneru sa iskustvom. Možete početi redovno treniranje u prostorijama fitnes centra pa se prebaciti na online program ili odmah krenuti sa online treninzima.

Profesionalni personalni trener za žene Robert Siladji iz Novog Sada već godinama je među najtraženijim trenerima jer ostvaruje izuzetne rezultate. Pandemija korona virusa i sva ograničenja koja je prate navele su ga da pokrene svoj program online treniranja.

Usavršio je metode održavanja online treninga i praćenja vežbača tako da su online treninzi podjednako efikasni kao i oni uživo.

Posetite sajt robertsiladji.com i uverite se zašto je njegov online program vežbanja tako popularan među ženama.