Mnogi brucoši svoje studiranje zamišljaju kao odličnu priliku za sticanje znanja, novih iskustava, ali i upoznavanje i druženje sa novim ljudima.

Dok jedni ispite shvataju kao zabavu, jer bi malo da se opuste, a ne samo da uče, mnogi ozbiljno pristupaju fakultetskim obavezama i studije smatraju dobrom prilikom za odlazak u svet, usavršavanje u inostranstvu i upoznavanje novih kultura, načina života i sticanje internacionalnog iskustva.

Međutim, ima i onih koji odmah po upisu fakulteta žele da se oprobaju u work and travel programu. Naime, odlazak u Ameriku mnogima je dugogodišnji san, a upravo work and travel može da pomogne da svoje snove ostvarite.

Putovanje u Ameriku bliže nego ikad

Kilometrima i okeanom udaljena ta daleka i neverovatna Amerika kroz work and travel može da vam postane bliža nego ikad. Veoma jednostavno i lako možete se dokopati američkog tla. Potrebno je samo da imate malo početnog kapitala, solidno znanje engleskog jezika i da imate indeks, sve ostalo su maltene formalnosti. Naravno, morate ispunjavati uslove koje program predviđa, kao i uslove koji su neophodni za dobijanje američke vize.

Međutim, mnogi student steknu diplomu, a da ni ne razmisle o mogućem odlasku. Nekome je work and travel avantura, nekome izazov, a mnogima je ovaj program odlična prilika za zabavu i zaradu. Tako možete spojiti lepo i korisno. Svakako, treba napomenuti da work and travel nije prilika za stručno usavršavanje u inostranstvu, već kao što samo ime kaže prilika da se proputuje Amerika i uz to da se lepo zaradi.

Brojne su prednosti koje work and travel program nudi. Naime, za sve one koji su avanturisti i koje ne drži mesto, način da se vidi zemlja preko okeana upravo jeste ovaj program. Iako su mnogi studenti na početku prvog semestra nesnađeni i promena grada i odvajanje od porodice im teško pada, svi koji vole izazove trebalo bi da se okušaju u ovoj američkoj avanturi. Bez obzira što je sve isplanirano i organizovano preko posredničkih agencija koje pripremaju program za rad i putovanje studenata po Americi, svi koji otputuju mogu da izaberu dodatni posao i zarade više, ali i da posete brojna važna mesta u SAD-u.

Zarada, provod i ostvarenje snova

Zaista, avantura može da se pretvori u ostvarenje jednog sna. Ili možda ostvarenje više snova odjednom. Ako vam je želja da posetite Ameriku, onda je program razmene studenata odličan način da to i ostvarite. A put u zemlju iz snova mnogih studenata može da se pretvori u početak mnogih velikih priča. Dobro isplaniran odazak, osim upoznavanja nove kulture i načina života, omogućiće vam i širenje vidika, sticanje novih znanja, upoznavanje sopstvenih granica i mogućnosti i sticanje dobre zarade koja kasnije po povratku može pametno da se iskoristi.

Današnje nove generacije, takozvani milenijalci odmah bi da zarade veliku količnu novca. Osim informacionih tehnologija koje omogućavaju dobru zaradu, svi koji bi da pokrenu sopstveni biznis i o tome razmišljaju tokom studija, mogli bi da otputuju u SAD, zarade lepu svotu novca i po povratku bi već imali početni kapital za pokretanje sopstvene priče. Ispunjenje želja i ciljeva zavisi od ličnih afiniteta, pa ako imate jasno zacrtan cilj i stremite ka njemu, uspeh će sigurno stići pre ili kasnije, u to budite uvereni.