Igračke u centar dečijeg sveta, naročito u prvim godinama života. Međutim, sve više roditelja menja brda šarenih i u najboljem slučaju dva puta upotrebljenih igračaka za praktičnije opcije. To su igračke i pomagala koje će, pored to ga što će biti izvor zabave, pomagati deci u fizičkom i mentalnom razvoju. Jedna od takvih pomagala su tricikli za decu, koji su brzo osvojili tržište svojom inovativnošću, a roditelje mogućnostima koje pružaju i kao igračke i kao pomoć pri fizičkoj aktivnosti deteta. Tricikli za decu se mogu pronaći u raznim varijantama dizajna, primerena su deci već u drugoj godini života i sjajan su način da cela porodica ostane aktivna.

Tricikli za decu unose veliki napredak u svakodnevicu deteta

Bez obzora da li ga kupuje roditelj ili se dobije kao poklon, svako dete će biti oduševljeno triciklom. Omogućava mu da se kreće brže nego do sad, dopušta slobodu pokreta, predstavlja svojevrsni izazov i šareno je- šta se tu ne može voleti?! Osim toga što će biti beskrajni izvor zabave dok se na njemu vozika po parku, tricikl će pomoći detetu da razvije i usavrši preko potrebne veštine. Pre svega, tricikli za decu povoljno utiču na razvoj kardiovaskularnog i respiratornog sistema, kao i muskulature kod dece. Dok pedaliraju i upravljaju triciklom, deca vežbaju pravilno držanje tela. Ove igračke jačaju mišiće, naročito one u nogama i oko kičmenog stuba, pa dete neće imati problem sa leđima i stopalima u kasnijim godinama. Prirodno, tricikli motivišu decu da rade na balansu i motoričkim veštinama. Uz to, dete će postepeno naučiti da obavlja nekoliko telesnih radnji istovremeno i održava svoje vidno polje širokim. Zahvaljujući tome, brže i lakše će naučiti da bude svesno svog okruženja. Ne može se zaboraviti ni kako ove igračke utiču na opšte zdravlje, jer će dete želeti da provodi više vremena na čistom vazduhu, usput usmeravajući energiju i razvijajući samostalnost. 

Aktivnost i za decu i za roditelje

Tricikli za decu nisu predviđeni tako da se dete njima igra unutra, pa će ova aktivnost i decu i roditelje naterati da više vremena provode u parku, gde postoje sigurne staze za vožnju. Tricikli za decu dolaze sa različitim dodacima, u zavisnosti od uzrasta kome su namenjeni. Tako oni namenjeni mlađim uzrastima imaju guralicu koja omogućava roditeljima da kontrolišu tricikl, a sedište koje se može spustiti u ležeći položaj će dobro doći kada se iscrpljenom detetu prispava nako naporne vožnje. Mnogi tricikli za mlađe uzraste imaju i podesivu tendu koja se može rasklopiti i zaštititi dete do sunca. Tricikli za decu namenjeni starijim uzrastima mogu biti napravljeni od metala ili plastike. Metal je svakako materijal kome roditelji u ovom slučaju najviše veruju, jer će izdržati sve udarce i neizbežne nezgode „grubih vozača“. S tim u vezi, tricikli za decu su izuzetno bezbedni. Osim što su dizajnirani tako da ih je gotovo nemoguće oboriti, poseduju kvalitetne kočione sisteme i dolaze sa obaveznom kacigom i štitnicima za kolena i laktove, kako bi se sprečile sve nepredviđene situacije.