Muškarci su oduvek pridavali značaj snažnom, odvažnom i upečatljivom mirisu po kome bi se odvajali od drugih muškaraca. Od davnina su u izobilju koristili mirisna ulja i parfeme  kako bi naglasili svoju ličnost ali i mesto u društvu. Upečatljivi muški parfemi bili su znak društvenog prestiža, pa su kraljevi, carevi, aristokratija i bogati trošili čitavo bogatstvo za bočicu parfema. 

Francuski kraljevi poznati su u istoriji kao ljubitelji parfema. Po parfemima su francuski dvor kralja Luja XV nazivali „dvor parfema“ zato što je zahtevao da dvor svakog dana miriše na drugi parfem.  On je na dvoru imao lične parfimere koji su stvarali unikatne mirise kojih nije bilo ni na jednom drugom mestu.  Potraga za  upečatljivim parfemima trajala je kroz istoriju do današnjih dana

Upečatljivi muški parfemi govore mnogo o muškarcu koji ih nosi

Činjenica je da parfem ostavlja svoj upečatljiv miris tek u dodiru sa kožom, u tome je njihova specifičnost i različitost jednih od drugih, ali i neverovatna snaga i moć da na različitim muškarcima mirišu drugačije. Upečatljivi muški parfemi pokazuju svoju punu snagu tek kada pronadju muškarca koji ume da ih nosi. Tek kada na potpun i pravi način pokažu snagu muškog temperamenta i njegovu individualnost  dobijaju epitet najboljih.

Medjutim, ne postoji jedan najbolji muški parfem koji ima moć da svakog muškarca učini neodoljivim. Može se reći da ima onoliko dobrih mirisa koliko ima različitih muškaraca. Zato je teško odabrati baš taj koji će upečatljivo istaći snagu muškog karaktera. Odabir parfema može da se pretvori u pravu avanturu i predstavlja stvarno veliki izazov . Muškarci retko prate trendove u svetu mirisa, ne znaju mnogo o tome šta je popularno u svetu parfema, već se uglavnom oslanjaju na svoju intuiciju i biraju ih prema temperamentu.

Šta parfem govori o muškom temperamentu?

Za one koji nisu sigurni koji miris najbolje pristaje uz njih, važi pravilo da je najbolje da poslušaju smernice profesionalaca koji će im pomoći da odaberu parfem prema svom karakteru. Odmerenom muškom karakteru najviše odgovaraju parfemi na bazi mošusa koji su na bazi drvenastih tonova, pomešani sa toplim začinima koji ističu tu mušku staloženost i odmerenost.  Ovi mirisi bogatih i toplih tonova nisu nametljivi, zato su idealni za sve muškarce koji bi da ostanu zapaženi na poslovnim sastancima. Za mirise blagih i toplih tonova važi da su vanvremeni klasici koji su uvek u izboru muškaraca.

Dinamičnom karakteru odgovaraju upečatljivi muški parfemi za kojima se svi okreću i koji neminovno dovode u centar pažnje. Odvažni muškarci spremni su da ponesu intenzivne, egzotične i živopisne mirisne note. One apsolutno idu uz moćnog i energičnog muškarca. Sportski tipovi treba da biraju osvežavajuće mirisne tonove na bazi morske vode, citrusa i bilja, kedra i lavande koji se dugo zadržavaju na koži i postojani su bez obzira na aktivnost. 

Za muškarce koji biraju prestiž

Dobri poznavaoci parfema ne kupuju parfeme bilo gde, već upečatljive muške parfeme koji se proizvode u ograničenim serijama kupuju od renomiranih brendova koji su jedini distributeri tih parfema na tržištu. Samo renomirani brendovi nude ekskluzivu i posvećuju posebnu pažnju sastojcima od kojih prave mirisne note kao i reprezentativnim pakovanjima. Ljubitelji dobrih parfema će sa zadovoljstvom platiti zato što znaju da plaćaju jedinstveni miris. Muškarci ih često kupuju zbog samog brenda i znaju godinama da budu verni tom istom brendu. Upečatljivi muški parfemi nemaju rok trajanja, oni su bezvremeni i svojom atraktivnošću ruše sve vremenske granice. 

Visokokvalitetna kozmetika za negu lica sa mirisima parfema

Za svakog muškarca nošenje parfema je ritual, vole da istaknu muževnost i individualnost pa uz parfeme koriste različite mirisne preparate za negu kože iz iste linije. Najlepši muški mirisi baza su čitavih kolekcija preparata za brijanje i posle brijanja i kreme kojima štite kožu od mogućih iritacija. Parfemske kuće nisu se zaustavile samo na parfimisanim kozmetičkim proizvodima, u njihovoj ponudi su čitave kolekcije brijača, četki za brijanje, sapuna koji muškarcima svakodnevno olakšavaju život.

U osnovi parfimisanih preparata za negu kože su omiljene mirisne note muškaraca. Ovi preparati su dobra podloga na koži za nanošenje parfema, odlična su baza na kojoj je miris parfema daleko izraženiji i postojaniji. Ovi proizvodi kreirani su tako da lako mogu da se spakuju i ponesu zato što su savremene parfemske kuće prepoznale potrebe muškaraca za neophodnom svakodnevnom negom.

Uz set kozmetičkih preparata za negu kože ide neseser ručno izradjen od prirodnih materijala pogodan za kraća putovanja. Kako bi na put poneli sve što im treba za tih nekoliko dana parfemske kuće su kreirale mirisne gelove za tuširanje i šampone za kosu koji produžavaju trajanje mirisa upečatljivih muških parfema.