Ova tema je veoma popularna poslednjih godina, sve više smo svesni štetnog uticaja modernog načina života. Konačno se o detoksikaciji organizma govori i piše u dovoljnoj meri da se svako može informisati i preduzeti nešto po tom pitanju.

Mnogima još uvek nije potpuno jasan termin detoksikacija organizma iako se dosta govori o tome, zato smo rešili da vam ovim tekstom detaljnije objasnimo šta su to toksini, kako dospevaju u naš organizam i kako da se borimo protiv njih.

ŠTA SU TOKSINI?

Ljudsko telo se razvija hiljadama godina i sve vreme pokušava da se prilagodi načinu života i spoljnim uticajima. S obzirom da se danas živi brzo i da su promene u načinu života sve češće, naš organizam ne uspeva tako brzo da se prilagodi, da razvije odbrambeni mehanizam.

Iz tog razloga organizam ne može sam da se izbori sa sve većom količinom toksina i štetnih materija. Štetne supstance se nalaze svuda oko nas: u vazduhu (smog, duvanski dim), u hrani (loš uzgoj, pesticidi, razne vrste prerada), u piću (alkohol, zagađena voda), u kućnoj hemiji (dezodoransi, deterdženti), itd.

Zeleni sok od spelte Nemet

Toksini su otrovne supstance koje štete našem organizmu. Ukoliko se bubrezi zasite većom količinom toksina, neće moći da ih obradi i ostaće u našem telu zarobljeni u masnim naslagama.

S obzirom da ih ne možemo nikako izbeći, moramo se boriti sa njima na sve moguće načine. Borba protiv toksina je zapravo detoksikacija, odnosno čišćenje organizma.

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA PRIRODNIM PUTEM

Brza detoksikacija organizma ne postoji, borba protiv parazita je proces koji traje čitavog života. U određenim periodima života možete se detoksikaciji posvetiti više, ali savet svih nutricionista i zdravstvenih radnika je da svakodnevno radite na čišćenju organizma.

Sada dolazimo do glavnog pitanja “kako očistiti organizam prirodnim putem”?

Kao što smo već naveli, nemoguće je izbeći kontakt sa štetnim materijama, ali možemo smanjiti njihov unos. To možemo učiniti zdravijom ishranom, konzumiranjem mineralne vode i fizičkom aktivnošću.

Promenite način ishrane, izbacite prerađene namirnice, slatkiše, gazirane sokove a svoj organizam usrećite svežim voćem, povrćem, neprerađenim mesom, mineralnom vodom, itd.

Znate već da svi preporučuju dnevni unos vode od minimum 2-3 litra, to je potrebno jer se velika količina toksina izbacuje iz organizma putem urina i znoja. Pored čiste vode preporuka je konzumiranje što više čajeva i ceđenog limuna.

Ali, uvek ima ono ali, promenom ishrane nije moguća kompletna detoksikacija. Novi načini uzgoja povrća i voća promenili su kvalitet i količinu nutrijenata u ovim namirnicama, tako da više i nismo sigurni koliko su zdrave.

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA SOKOVIMA

Iz tog razloga svako će vam preporučiti da koristite neki dodatak ishrani koji će povećati učinak i pojačati ovu svakodnevnu borbu.

Danas na tržištu možete pronaći različite preparate i suplemente u vidu tableta, praškova, sirupa, itd. Mi se u ovom teksu bavimo samo prirodnim stvarima, zato ćemo vam preporučiti jedan prirodni zeleni sok od žita.

Dugo smo istraživali koji prirodni dodatak daje najbolje rezultate i ima najviše pozitivnih uticaja na organizam. Tokom istraživanja naišli smo na ovaj potpuno nov napitak koji je bogat mnogim nutrijentima.

Bogat je vitaminima, mineralima, aminokiselinama, hlorofilom, enzimima i drugim važnim sastojcima koji imaju veliki uticaj na varenje, regulisanje holesterola i krvnog pritiska, reguliše pH vrednost organizma, utiče na vitalnost i jačanje kompletnog imuniteta.

Prednost zelenog soka od spelte u odnosu na druge dodatke je što pored detoksikacije organizma ima i druga delotvorna svojstva, što ga svrstava među najkompleksnije suplemente. Nije slučajno da se ovaj sok pravi baš od spelte, svi naučnici koji se bave istraživanjem biljaka i njihovoj hranljivosti znaju da je spelta žitarica koja je najbogatija hranljivim materijama.

KAKO DOĆI DO ZELENOG SOKA OD SPELTE?

Za razliku od drugih suplemenata koje možete pronaći u svakoj apoteci, zeleni sok od spelte možete poručiti samo na sajtu “eliksirvitalnosti.com” online putem. Posebno je zanimljivo što ovaj sok dolazi u vidu zaleđenih kuglica koje se takođe čuvaju u zamrzivaču.

Na ovaj način se čuvaju sva svojstva i nutrijenti, konzumira se tako što se kuglice rastvore u mineralnoj vodi, a pije se na prazan stomak odmah nakon ustajanja.

Posetite sajt „Eliksir vitalnosti“ i dodatno se informišite o ovom soku, načinu pripreme i ceni. Za sva dodatna pitanja možete ih kontaktirati mejlom ili telefonom.