Implantologija je grana u dentalnoj medicini koja se ubrzano razvija poslednjih decenija i podrazumeva procedure koje koriste implantate radi popunjavanja vilice i ugradnju jednog ili više nedostajućih zuba. 

Postupak se koristi za potpunu rekonstrukciju zuba, od korena pa do veštačke krune i tako, na trajan način, protetički deo ugrađuje u vilicu. Materijali i tehnologija se menjaju, pa zubni implanti sada mogu da nadomeste jedan ili više zuba istovremeno, uz brže zarastanje i još kvalitetnije veštačke krunice koje se koriste i za „hollywood smile“ proceduru. Sve sami noviteti u ovoj grani medicine.

Zubni implantati se 40 godina unapređuju

Četiri decenije su zubni implantati u upotrebi i za svo to vreme su pretrpeli neke izmene zbog koji su odlični i danas pa mogu da postignu odlične rezultate ugradnje i trajno popune vilicu.

Implantati imaju veštački koren koji je od titanijuma koji podseća na šraf. On se ugrađuje u vilicu jednostavnim postupkom koji pozicionira koren tako da on postepeno zarasta. Kada zaraste posle 3-4 meseca postavlja se veštačka krunica koja je napravljena od cirkonijum-keramike pa je zub izuzetno belji i sa oblikom koji fantastično oponaša prirodan zub. Ovakav zub je čvrst i otporan i trajaće bez ikakvih daljih promena.

Pojedinačno popunjavanje je oduvek bilo moguće ali implantati dobijaju i nove načine primene, a pre svega istovremenu nadoknadu više zuba.

„All on 4“ i „All on 6“ nove generacije implanta za zube

Obe procedure rešavaju problem potpunog nedostatka zuba u vilici i to uz pomoć 4 ili 6 implantata.

Oni se u ovom slučaju ugrađuju pod u uglom, duži su, ali savršeno nose protezu koja sadrži do 12 zuba pa se kombinacijom totalne proteze i implantata dobijaju odlični rezultati i trajna zamena velikog broja nedostajućih zuba.

Tokom jednog postupka se ugrade 4 ili 6 implanta, sačeka da zarastu i onda se stavlja proteza koja trajno menja nedostajuće zube.

Zubni implanti – Srbija je poznata prestonica dentalnog turizma

Naši stomatolozi su nadaleko čuveni po kvalitetnom lečenju svih stomatoloških problema, a da pri tome imaju izuzetno niske cene. 

Kada se traže procedure kakve su zubni implanti Srbija i u ovom segmentu ima vrhunske stručnjake, ali i najsavremenije metode za postavljanje pa su i rezultati odlični. Postoje i posebno organizovane turističke ture gde se pacijentu iz inostranstva pruža potpun komfor i organizacija rada gde se za najkraće moguće vreme rešava problem.

Pošto se postepeno ugrađuju zubni implanti Srbija se mora posetiti barem dva puta, ali naše ordinacije organizuju smeštaj i dosta pripremnih radova i pre nego što pacijent poseti kliniku tako da se za samo nekoliko dana posete može uraditi kompletan posao.

Implantati su samo jedna od usluga koje se nude, a pošto su jedni od najsloženijih procedura za postavljanje jasno je da se onda i drugi postupci mogu izvršiti lako i jednostavno pa je dosta onih koji rade zubne navlake, fasete, postavljaju proteze za ispravljanje zuba…

Bilo da vam nedostaje jedan ili više zuba, bilo da živite u našoj zemlji ili ne, implantologija je vrlo razvijena kod naših stomatologa, prati svetske trendove i trajno ulepšava osmeh svaki put.

Pronađite stomatološku ordinaciju, zakažite pregled i neka vam implantati reše problem nedostatka zuba.