Beograd je sinonim za mnogo stvari, brojna kulturna dešavanja, spomenike koji su neprocenjive vrednosti, zanimljive arhitekture i spoja nespojivog, ali i grad čije ime sa sobom donosi i posebnu radost kada su u pitanju hrana i provod. Inostrani turisti, bez obzira na godine, zanimanja i interesovanja, srpsku prestonicu često posećuju zbog lepih ljudi, dobre hrane, ali i uživanja i noćnog provoda koji je rezervisan za sve. Međutim, mlađi se uvek najradije odlučuju da posete brojne splavove na beogradskim rekama, čije se ime odavno daleko čulo.

Nebitno je da li se radi o Beograđanima, mladima iz unutrašnjosti ili turistima iz Evrope i sveta uopšte, splavovi se uvek nađu na spisku šta je potrebno posetiti i iskusiti. Teško je dati jedan savet koji splav je najbolji za posetiti, ali evo neke preporuke koji vam mogu pružiti najbolji noćni provod u Beogradu.

Garantovano dobar provod na splavu Freestyler

Jedan od splavova sa tradicijom koja je sada duža više od deset godina jeste Freestyler splav, a njegove ime uvek sa sobom nosi veliku dozu uzbuđenja, jer savršene večeri su jedino što se odlaskom na ovaj splav može dobiti. Već su i sami turisti koji dolaze više puta u našu zemlju upoznati sa ovim splavom, što dovoljno dobro dokazuje činjenicu da se radi o mestu odličnog provoda. Splav Freestyler se nalazi na Savskom keju, a već brzo nakon svog otvaranja je preuzeo ulogu jednog od najpopularnijih u Beogradu, te taj nivo održava i uvećava iz godine u godinu. Ako želite lud provod, u najpozitivnijem mogućem značenju, onda je to moguće upravo na njemu.

Provodi za pamćenje na splavu Konzulat Waterfront

Kako oni sa tradicijom, tako i splavovi koji su otvoreni u skorije vreme, svi obezbeđuju željenu zabavu, zbog čega i jeste noćni život Beograda nadaleko poznat. Splav Konzulat je za vrlo kratko vreme stekao popularnost nudeći provod koji je očekivan svuda u svetu, koji se nudi svuda u svetu, ali mu je pridodat šmek Beograda i pozitivne energije koju možda samo beogradska omladina sa sobom nosi. Splav Konzulat se nalazi na Ušću, tako da gledate u Savu i Dunav sa njega, ali i na Kalemegdan, što ga ne čini isključivo dobrim za noćne provode, već i za dnevne žurke, odmaranja, jer njegov enterijer i mogućnosti dozvoljavaju svima da pronađu ugođaj po svojoj meri.

Letnji provodi na splavu Leto

Takođe mlad, splav Leto pripada generaciji novijih splavova, pa u stvari više liči na jedan vanserijski klub na vodi koji obećava i ispunjava savršen provod uz house i disco večeri. Ovo je splav koji je u svojim prvim danima postao stecište mladih koji obožavaju igranje i druženje do zore, te provode koji su često i glavna tema danima u gradu. Već pozitivnog imena koje nosi sa sobom lepršavu i pokretačku energiju, splav Leto to i pruža. Osim toga, njegova lokacija je takva da svima odgovara, pa nalazeći se na Sajamskom keju, uz pogled na Kalemegdansku tvrđavu, ne zaostaje za drugim splavovima kada su pogled i okolina u pitanju.

Bez obzira na to koji beogradski splav birate, kada se ka jednom zaputite, znajte da će vas noćni život Beograda osvojiti za sva vremena.