Praćenje, analiziranje i verovanje u horoskop stvar je ličnog izbora, afiniteta i informisanja, ali činjenica je da su nekada tekstovi koji se pročitaju tako realno opisali situaciju koja je osobu zadesila. Mnoge osobe se apsolutno pronađu u sadržajima koji opisuju dešavanja na privatnom i poslovnom planu potpuno verodostojno i poklanjaju poverenje opisima datog znaka.

Bilo da sluti na novi posao, upoznavanje i ljubav, ili iznenadni dobitak, ali i neke probleme, horoskop se prati svakodnevno, ako ne kao deo navike, onda iz radoznalosti. Kako je jul mesec u toku, mnogo je dana koji predstoje i uveličavaju letnju sezonu, a zvezde su posebno naklonjene određenim datumima u ovom mesecu i donose mnogo novina.

Važni datumi do 10. jula za koje horoskop obećava radosti i novosti

Kako je jul po redosledu sedmi mesec u godini, čuveni datum 7.7. sa sobom donosi mngoo toga – nova poznanstva, sreću, pomoć, podršku i ispunjenje želja. Činjenica je da će mnogo ljudi osetiti sjajno raspoloženje, napredak i razvoj. 

Tri dana nakon toga, tačnije 10. jula dolazi do snažnog odnosa između Plutona i Merkura, zahvaljujući čemu se podstiče ljubav, simpatije, romantika, ali i prosperitet u poslovnom smislu. Posebno se očekuju nove poslovne saradnje, regulisanje odnosa i obnavljanje komunikacije, kao i odlični pregovori, kako na polju biznisa, tako i na privatnom planu. 

Obeleženi datumi od 11. do 20. jula iz ugla zvezda

Kako već prvog narednog dana, odnosno 11. jula dolazi do ulaska Merkura u horoskopski znak Lava, ova snažna promena donosi odlične mogućnosti za investiranje novca, finansijske benefite i sjajne zarade. Preporučuje se poručivanje, kupovina i donošenje odluka o ulaganju novca, zbog čega se savetuje motivisanost i spremnost na nove korake, što potvrđuje horoskop. 

U opoziciji Marsa i Saturna do koje dolazi 20. jula, stvoriće se odlični uslovi za mirnoću, stabilnost i dobre vibracije, pokazuje horoskop. Kako se ove dve planete pozicioniraju na suprotnim delovima Zemlje, uticaj će biti takav da će se psihološki osećaji unaprediti, stvoriti nova doza pozitivnih misli i energije, uz motivaciju i ambiciju za uživanje i raspoloženje. 

Zvezde od 21. do 31. jula donose pozitivne misli i energiju

Horoskop u poslednjoj trećini meseca jula pokazuje mnogo prilika za dobru atmosferu, otklanjanje loših misli i depresivnih stanja, što je važno za sve osobe. U astrološkom smislu, 22. jula dolazi do opozicije Plutona i Sunca, što će stvoriti potpuno otklanjanje loših vibracija, misli i negativne energije, zbunjenosti, ogorčenosti i svih bespotrebnih osećanja koje otežavaju svakodnevnicu. Takođe, odnos ove planete i zvezde koji karakteriše najveća udaljenost donosi intenzivan razvoj samopouzdanja i motivacije. 

Nekoliko dana kasnije, tačnije 28. jula horoskop donosi nove tokove, a to je ulazak Merkura u Devicu, što će trajati do početka samog oktobra. Ovakva promena pogoduje ulaganjima novca, pa se savetuje posebno na ovaj dan aktivno učenje, rad i aktivnosti različitog karaktera.

Mnogo je razloga zašto je horoskop neizostavan deo svakodnevnice ljudi, bez obzira na to koliko se aktivno prati. Posebno zbog činjenice da naklonjenost zvezda, odnos planeta i njihov položaj u određenim danima mogu doneti mnogo nove energije, pozitivnih misli i vedrog duha, važno je biti u toku sa važnim datumima u svakom mesecu, pa tako i u julu.