Predstavljamo vam glavne sastojke skoro svakog kozmetičkog preparata, koji potiče iz Koreje. Inače postoje brojna medicinska istraživanja koja potvrđuju njihovo blagotvorno dejstvo. 

Ostanite sa nama u nastavku i možda odlučite da nakon čitanja ovog teksta, korejska kozmetika bude vaš broj 1, kada je nega lica u pitanju.  

Egzotika u lepom pakovanju

Jedan od neobičnih sastojaka, koji je često sadržan u Korejskoj kozmetici, jeste puževa sluz, a zatim na red dolaze propolis i žen-šen, koji su takođe veoma zastupljeni u ovim preparatima. 

Činjenica je da mnogi vole korejsku kozmetiku, koja sve više zadobija pažnju na tržištu. Pored povoljnih cena, zanimljivih pakovanja, mnogi preferiraju ove preparate zbog kvaliteta prirodnih sastojaka i njihovog blagotvornog dejstva po kožu. Baš kao što su klasici uvek u modi, tako i ovi sastojci daju poseban značaj bočici u kojoj se nalaze.  

Propolis

Ekstrakt propolisa predstavlja kombinaciju enzima, biljnih sokova, koje pčele koriste, kao i pčelinjeg voska da bi košnica bila pravilno obložena, zaštićena i dezinfikovana. Propolis se vekovima koristio za isceljenje rana, a inače je odličan izbor za kožu. Sadrži flavonoide, koji pomažu u borbi protiv virusa, gljivica i bakterija. Propolis će regenerisati i hidrirati vašu kožu, zbog čega će vam biti glatka, nežna i elastična.  

Može se naći u maskama za lice sa medom, sapunima za čišćenje lica, gelovima, sheet maskama za lice na bazi propolisa, i mnogim drugim proizvodima, koji hidriraju kožu, smanjuju iritacije i doprinose lepšem izgledu tena. 

Žen-šen

U pitanju je provereno dobar sastojak korejske kozmetike, budući da doprinosi bržem isceljenju kože. Potpomaže bržoj regeneraciji ćelija i podstiče proizvodnju kolagena, prilikom nastanka prvih znakova starenja. Žen-šen je čest sastojak sheet maski za lice i krema protiv bora, jer stvara svežiji i odmorniji izgled kože.  

Puževa sluz

Kada čuju za ovaj sastojak, mnogima je prva asocijacija korejska kozmetika. Za puževu sluz je potvrđeno da hidrira kožu, ima antiage efekat i odlično uklanja bore i ožiljke. Proizvodi bogati ovim sastojkom rastegljive su teksture. 

Esencija bogata puževom sluzi i pčelinjim otrovom ima visok procenat puževe sluzi (90%), koja dubinski hrani i poboljšava izgled tena. U okviru korejske kozmetike postoji i serum sa ovim sastojkom, koji uklanja sitne bore i ulepšava ten.  

Gotu kola-centella asiatica

Poznat po svojim antiinflamatornim moćima, ovaj sastojak pomaže u borbi protiv akni. Takođe se može koristiti kao antiage dodatak, jer poboljšava elastičnost i podstiče sintezu kolagena. Centella asiativa je čest sastojak krema za lice, scheet maski sa umirujućim dejstvom, kao i krema za lečenje sportskih povreda.  

Zeleni čaj

Moćni antioksidansi sadržani u zelenom čaju smanjuju oštećenja ćelija, pojavu sitnih bora, kao i upalne procese. Ova namirnica takođe pomaže koži da se zaštiti od UV zračenja, pružajući joj i elastičnost i čvrstinu. 

Ružina vodica

U pitanju je destilovana voda iz latica ruže. Poznata je po svom predivnom mirisu, zbog čega je omiljen sastojak kozmetičkih preparata, kod mnogih ljubitelja ružinog mirisa. Zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, ružina vodica deluje umirujuće, te se stoga posebno preporučuje za osetljivu kožu, ili onu koja je sklona aknama i iritacijama. 

Zbog antiinflamatornih svojstava deluje umirujuće pa je idealna za osetljivu, kao i kožu sklonu aknama, crvenilu i iritacijama. 

Nekoliko reči o prirodnim sastojcima

Iako su poneki sastojci u kozmetici popularni svega par sezona, ovi gore pomenuti su zastupljeni u skoro svakom Korejskom kozmetičkom proizvodu, koji je deo nege lica. Budite sigurni u kvalitet ovih preparata, jer su njihovo blagotvorno dejstvo potvrdila brojna medicinska istraživanja.