Nekada je Zlatibor bio mesto koje su posećivali najviši slojevi stanovništva poput srpskih kraljeva, i na njemu provodili vreme zbog pozitivnih uticaja koje ova planina ima na zdravlje, dok je danas Zlatibor planina koja je jedna od glavnih turističkih destinacija kada je planinski turizam Srbije u pitanju, bilo se radi o boravku iz zdravstvenih razloga ili zbog brojnih sadržaja koje se mogu koristiti za zabavu i prijatan odmor.

Ako imate decu, sigurno se razmišljate da li da ih odvete na more ili planinu tokom leta. I more i planina imaju svoje prednosti, pa u zavisnosti od toga šta više volite, možete se odlučiti za neku od opcija.

Ipak, mesto na kojem i deci sigurno nikada neće biti dosadno je planina Zlatibor. Iz godine u godine ponuda dečijih aktivnosti na ovoj planini je sve raznovrsnija. Otvaraju se novi aqua – parkovi, razni sportski tereni, igraonice na otvorenom, rančevi na kojima se mogu jahati konji i sl., pa nećete morati da brinete kako da ispunite svoje slobodne vreme.

Mesta na Zlatiboru koja će obradovati svako dete

Ukoliko volite adrenalin i izazove, zajedno sa decom možete uživati u bogatom sadržaju novog „Avantura Parka“ koji se nalazi u samom središtu Zlatibora. Park se prostire na oko 1000 kvadratnih metara i podeljen je u nekoliko nivoa u zavisnosti od dečijeg starosnog uzrasta. Na raspolaganju su vam prepreke poput visećih mreža i mostova, Tarzan lijane, prečka – most i mnoge druge.

Ukoliko vaše dete obožava životinje, možete ga voditi na neki od lokalnih rančeva na kojima može jahati konja ili u neki od zooloških vrtova u kojima se mogu videti divlje životinje poput vuka, divlje svinje, lisice i sl. Jedan od rančeva u čijem sklopu se nalazi Zoo vrt je ranč „Zova“ na kojem se pored jahanja, možete voziti i fijakerom i ujedno uživati u lepoti bukove šume.

Lepo ćete se sa decom zabaviti i na Torniku gde se možete voziti Bobom po šinama, ili spuštati žičarom na kojoj ćete uživati u prelepim pejzažnim predelima. Na Torniku se takođe nalaze i teniski tereni za decu, tereni za mini golf kao i biciklističke staze i staze za karting.

Pored velikog broja sportskih aktivnosti koje sebi i svojoj deci možete priuštiti na Zlatiboru, tu je i veliki izbor prirodom bogatih mesta na kojima možete napraviti piknik i uživati u zelenilu i svežini planinskog vazduha. Jedno od takvih je vodopad Gostilje koji se nalazi u istoimenom selu, u kojem kvalitetno možete provesti dan sa svojom porodicom.

Koji je smeštaj na Zlatiboru najbolji ukoliko idete sa decom?

Deca ponekad umeju da budu zahtevna kada je u pitanju prostor u kojem će boraviti nekoliko dana van svoje kuće. Hoteli često nisu adekvatna opcija upravo zbog ograničenosti prostora koji se uglavnom svodi na sobu i neku manju terasu. Zbog toga su apartmani na Zlatiboru idealno mesto ako putujete sa decom. Najveća prednost apartmana Zlatibor je što se u okviru svakog nalazi dvorište u kojem se deca mogu igrati, trčati i biti napolju po ceo dan. Istovremeno, u njima ćete se osećaćeti komforno i slobodno.