Kada se uopšte spomene servis mašina, i te kako je već jasno da je on potreban i da je potrebno da bude redovan, bez obzira na to kakva je mašina u pitanju. Međutim, redovan servis kod mašina za rad na visinama je u nešto većoj meri potreban, te za to postoje brojni razlozi.

Mašine za rad na visinama su učinile da se brojni radovi koji su nekada bili nemogući, danas odvijaju bez ikakvih smetnji, te osim toga, nekada se trošilo mnogo vremena za radove koji se danas uz mašine za rad na visinama urade prilično brzo. Za više informacija posetite sajt servis mašina Sab d.o.o.

No, pored svega toga, najvažnije je misliti na njihovu ispravnost, budući da se radi o mašinama koje su gabaritne, mašinama sa kojima se rade veoma ozbiljni i poslovi koji ne trpe greške, pa se samim tim podrazumeva da će se često proveravati njihvoo stanje kroz servisiranje, a evo i koji su to najbitniji razlozi koji upućuju na važnost redovnog servisa.

Bezbednost radnika

Zbog svoje veličine, ali i zbog ozbiljnosti poslova koje obavljaju, važno je da mašine za rad na visinama budu stopostotono bezbedne i sigurne kako za radnike koji se na njima nalaze, tako i za celu okolinu u kojoj se nalaze.

Iz tog razloga, veoma je važno da mašine za rad na visinama prođu proveru pre svakog puštanja u rad, kako bi se stručnjaci uverili da su sasvim ispravne, jer jedino takve se mogu pustiti u rad i jedino takve mogu biti sigurne i bezbedne za sve. Tako je bitno da se i najmanja promena, najmanji kvar, odmah uvidi, te da se takva mašina za rad na visinama udalji i isključi iz rada dok se kvar ne popravi i ne sredi.

Zbog njihove ozbiljnosti i veličine, radnici koji rade na mašinama za rad na visinama karakterišu se kao osobe koje se bave veoma opasnim i nebezbednim radom. Iz ovih razloga postoje projni pravilnici vezano za bezbednost radnika.

Ušteda vremena

Servis svake mašine za rad na visinama bitan je pored bezbednosti i zbog uštede vremena, koje je u velikim radovima kao što su radovi u građevini skoro do tančina isplanirani, te svi radovi imaju svoje rokove, datume od kojih kreću, ali i datume do kojih sve mora biti gotovo.

Zbog toga servis redovan štedi vreme, jer se smanjuje mogućnost iznenadnih i slučajnih kvarova, koji i kada su najmanji zahtevaju da se jedna mašina udalji, prebaci na servis, što svakako smanjuje vreme za rad, jer u tim trenucima radovi često umeju i u potpunosti da stanu, a to svakako utiče na velike gubitke.

Ušteda nova

Kako kvar mašine za rad na visinama utiče na gubljenje vremena, to direktno znači i gubitak novca, jer se „probijeni“ ili produženi rokovi u ozbiljnim i velikim radovima često mnogo i plaćaju. Osim toga, na vreme otkrivena neispravnost, kvar dok je mali, odneće malo novca prilikom popravka, jer njegovo ignorisanje neminovno dovodi do većeg kvara na mašini za rad na visinama, što dovodi do potrebe više vremena za popravku koja će na kraju zahtevati i veću cifru za plaćanje, a sama cena mašina za rad na visinama upućuje i na prilično skupe servise, odnosno popravke njihovih kvarova.