Nema sumnje da je svakome ko je rastao u Srbiji Pavlovićeva mast poznata čitav život, da je njome mazan i kao beba i kao stariji mališan, te da ju je koristio i u kasnijim periodima svog života. Neretko se može čuti da je Pavlovićeva mast dobra i za negu kože starijih, a ne samo beba, te da se koristi prilikom upalnih procesa, odstranjivanja opekotina, omekšavanja suve kože, protiv hemoroida ili za negu stopala, ili pak izuzetno odgovara isušenoj koži lica. Da li ste se, međutim, zapitali zašto je Pavlovićeva mast dobra za bebinu kožu, odnosno koja su to njena svojstva koja pomažu da bude najtraženiji kozmetički proizvod za mališane na našem tržištu?

Sastojci Pavlovićeve masti

Duga tradicija Pavlovićeve masti sasvim sigurno nije postignuta bez razloga i nije ono čime bi se mogla podičiti većina svetski poznatih kozmetičkih brendova. Razlog za to krije se u njenim sastojcima. Napravljena od cinka, talka, vazelina, rastvora borne kiseline, vode gorkog badema, lanolina i parafinskog ulja, Pavlovićeva mast ne izaziva nikakve alergijske reakcije i odličan je zaštitnik nežne bebine kože. Kako ne sadrži nijedan agresivni hemijski sastojak, ona ni na koji način ne može uticati na isušivanje kože mališana, te stvaranja navike kože da bude tretirana isključivo određenim sredstvima.

Pavlovićeva mast smiruje upale i štiti kožu od isušivanja

Koža beba još uvek nije naviknuta na spoljašnje uslove, te je podložna upalama i dehidrataciji. Sastav Pavlovićeve masti hidrira bebinu kožu, a ulja koja zauzimaju petinu među njenim sastojcima blagotvorna su za različite vrsta upala, te smirivanje crvenila kože, ojeda i različitih alergijskih reakcija. Pavlovićeva mast stvara zaštitni sloj na koži, onemogućavajući ulazak bakterija i gljivica unutar pora, te njihovo umnožavanje i stvaranje upala, odnosno prodor u bebin organizam. Zato je preporučljivo ovu kremu koristiti i kao zaštitu dečje kože, a ne samo prilikom već nastalih problema. Pavlovićeva mast takođe je dobra i za protekciju od bakterija iz urina i znoja, koji na različite načine mogu nadražuti nežnu kožu beba.

Delotvorna protiv zračenja

Pre odlaska u šetnju po sunčanom danu, bebinu kožu treba zaštiti Pavlovićevom mašću, te dobro voditi računa o tome da njom budu prekriveni i oni delovi koji će biti zaštićeni garderobom, jer štetni sunčevi zraci prodiru i ispod odeće. Ova krema stvoriće dovoljno debeo zaštitni sloj, te zračenje neće moći da na bilo koji način ošteti kožu deteta. Ipak, ukoliko do toga dođe, Pavlovićeva mast se pokazuje kao blagotvorna za umirenje manjih upala i opekotina od sunca.

Pavlovićeva mast za svaki dan

Kada se beba rodi, kupuju se igračke, odeća, pelene, cucle, flašice i, gotovo neizostavno, Pavlovićeva mast. Razlozi za to su višestruki: pored svoje zaštitne funkcije, ovo je jedina krema za bebe koja umiruje različite kožne reakcije, te se može koristiti na svim delovima tela vašeg deteta. Uz to, zbog zaštite od štetnih bakterija i gljivica, ovo je gotovo jedini kozmetički proizvod koji se svakodnevno primenjuje u zaštiti bebine kože. Pavlovićeva mast se preporučuje za nanošenje u tankom sloju, blagim utrljavanjem, na lice i druge delove tela više puta dnevno, te nakon svake zamene pelena.

Još tekstova iz naše kategorije Zdravlje i lepota možete pročitati ovde >>