Bez obzira na to organizujete li krštenje, rođendan ili polazak u školu, nijedno slavlje nikako neće moći da prođe bez dečije torte.

Kako bi se ovaj najvažniji slatkiš svake proslave dopao i slavljeniku i njegovim drugarima, bilo bi dobro da se sa njim konsultujete oko ukusa i izgleda, a mi smo tu da Vam damo i neke ideje.

Dečije torte u obliku životinja

Imalo Vaše dete ljubimca ili ne, sigurni smo da voli životinje, pa će i izgled dečije torte u ovom duhu biti nešto što će ga sasvim sigurno oduševiti.

Kao prva na listi nalazi se šarena gusenica, koja se po tacni za tortu zaista i uvija kao prava gusenica. Njene različite boje poslužiće i kao određivanje debljine parčića, te je veoma lako i u zabavi možete iseći sa mališanima.

Kuce i mace oduvek su privlačile sve klince i klinceze, a sada su i veoma popularne dečije torte na tri sprata na čijem se vrhu nalazi ili samo glava psa ili mačke koji kao da „vire“ iza ograde ili se pak formiraju u trodimenzionalnoj varijanti kao poslednji sprat.

Nemojte zaboraviti ni zečiće, koji veoma lako osvežavaju klasične bele dečije torte dodajući im poseban šarm i dinamiku.

Igračke i igrice kao inspiracija

Igračke su oduvek bile inspiracija za sve u vezi sa decom, pa se sada sele i na dečije torte. Pored već klasične Barbike ili Bratz lutke oko kojih se formira torta kao haljina, sada nam dolazi i Majstor Bob sa svim svojim alatom koji pada po spratovima torte.

Njih u stopu prate i svi plišani medvedići, koji posebnom tehnikom nabiranja šlaga zaista verno predstavljaju ovu igračku. Za sva krštenja, tu su dečije torte u obliku šarenih zvečki.

decije-torte-2

Ukoliko se sami usuđujete na ovaj poduhvat, savetujemo da slobodno na površinu dečije torte postavite i prave igračke, poput plastičnih ribica, meda i lutkica, kako bi sve verno izgledalo i kako biste uštedeli vreme na pravljenju istih od marcipana.

Video-igrice, bez kojih nijedno dete danas ne može, takođe Vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije. Lako ćete našarati površinu svake dečije torte – ili naručiti istu – sa simbolima i junacima omiljenih igrica, bilo onih koje se bave modom (za devojčice) ili onih koji predstavljaju razne avanture (za dečake).

Sitni zalogaji i raspevane krofne

Ako biste ipak želeli nešto drugačije, onda su dečije torte sastavljene od kapkejkova ili drugih slatkiša pravi izbor za Vas, ali i zabavu svih mališana, koji će sigurno smatrati neodvoljim potpuno drugačije torte od onih na koje su navikli.

Tako se na tacnu za kolače od tri sprata mogu ređati kapkejkovi u raznim bojama koje će drugari samostalno birati.

Takođe, možete izgled dečije torte u potpunosti preokrenuti, te je ukrasiti bojama koje obrazuju krofne sa očima i ustima, bilo da birate smajlije, one sa napućenim crvenim usnama ili one sa otvorenim ustima, koje deluju kao da pevaju.

Isti efekat možete postići i ako postavite lomljenu čokoladu, čokoladne rolere i slične slatkiše po obodu dečije torte, bez obzira ima li ista spratove ili ne.