Kozmetički saloni bave se ulpešavanjem, sređivanjem i doterivanjem tela, lica i kose, kako kod žena tako i muškaraca. Danas se u kozmetičkim salonima mogu obavljati razni tretmani koji pogoduju osim nabrojanom i celokupnoj relaksaciji tela i uma, nakon napornih dana.

Tretmani lica

U redovne tretmane spadaju tretmani lica. Pa se tu često ubrajaju klasični tretmani čišćenja lica, piling lica, dubinska hidratacija, maske i masaže i mnogi drugi. Pored klasičlnih tretmana, koji svakako predstavljaju užitak, sve češće se dame opredeljuju za neke invazivnije tretmane kao što su podmađivanje, zatezanje lica i kapaka, punjenje usana i tetoviranje obrva koji je trenutno veoma popularan kod svih generacija jer je krajnji ishod identično prirodan oblik obrva. Tu su i tremani kao što je trajna šminka, a nisu retkost ni nadogradnja trepavica od prirodne dlake, što svakako omogućava kraći proces svakodnevnog šminkanja. Većinu tretmana potrebno je korigovati nakon nekog vremena, s obzirom da lice apsorbuje sastojke kojima se tretmani rade.

Masaže

Kako živimo u vremenu koje nam ne daje previše za opuštanje, potrebno je sebi nekada priuštiti odmor, relaksaciju i mir. Pored kozmetičkih salona koji se isključivo bave tretmanima masaže, sve više i drugi kozmetički saloni obučavaju radnike za razne vrste i tehnike masaža, koje su svakako sve traženije. Pa ukoliko želite da sebi priuštite ovakav vid relaksacije, sigurno ćete naići na kozmetički salon koji to i pruža. Obično su u ponudi masaže tipa relaks, zatim sportske, terapijske, ali sve češće i neke nove varijante kao što su to masaža čokoladom, kraljevska masaža sa 4 ruke, masaža vulkanskim kamenjem, medom i mlekom i još mnogo drugih. Za koju god da se odličite, sigurno nećete pogrešiti.

Pored nabrojanih tu su i specifične masaže, koje traže posebno obučene osobe kao što je to msaža za trudnice. Isto tako sve više popularna jeste anticelulit masaža i jedna od najnovijih kod nas, masaža oklagijama odnosno maderoterapija koja takođe služi za otklanjanje celulita i oblikovanje tela.

Depilacija

Još jedna od veoma traženih usluga, kako od strane ženskog, tako i sve više muškog pola jeste depilacija. Depilacija je uklanjanje malja sa različitih delova tela. Postoje pripadnice koje redovno odlaze na depilacije, dok se pojedine trude da ovaj vid tretmana preskaču, pa se odlučuju na njega samo u letnjim mesecima. Svakako je činjenica da nije bezbolan i tako prijatan, međutim istina je da olakšava mnogo stvari posebno kada je vreme za bikini. Stoga, postoje depilacije hladnim i toplim voskom, trajna epilacija odnosno laserska, i egipatska depilacija šećernom pastom. Svaka vrsta depilacije koristi se na određenim delovima tela ili po zahtevu osobe koja se depilira, osim trajne epilacija koja je pogodna za sve delove tela, i koja kao što i sama reč govori nakon nekoliko tretmana uklanja malje zauvek. U svakom slučaju, ukoliko se odlučite za tretman trajne epilacije propručujemo da se odlučite za kozmetički salon sa profesionalnim osobljem sa iskustvom. Ostale vrste depilacija takođe traže rad stručnih lica, s obzirom na to da su moguće komplikacije kao što su podlivi, modrice i opekotine. Ono što je najbitnije jeste da je kozmetički salon i pribor sa kojim se radi čist i sterilan.

Pored nabrojanih, kozmetički saloni nude različite vrste tretmana, koji će vam omogućiti užitak i odmor od svakodnevnih aktivnosti, a posle kojih ćete se osećati podmlađeno, lepo i osveženo.