Kada je uređenje doma u pitanju, nije važno samo izabrati funkcionalan nameštaj, već ga treba prilagoditi sopstvenom ukusu. Kada je nameštaj u pitanju, postoje različiti stilovi. Svaki stil ima određene karakteristike, a najčešće se prepoznaje po dominantnim bojama. Moderan nameštaj podrazumeva neutralne boje. Tako se minimalistički stil izdvaja po jednostavnom stilu i beloj ili bež boji, a materijali nameštaja zavise od namene. Uglavnom su stočići stakleni, metalne police ili je nameštaj glatkog materijala.

Za tradicionalno opremnjene stanova najčešće se koristi ozbiljan, tzv. formalin stil upadljivih boja. Jarke boje dominiraju, pa ako želite na ovaj nain svoj dom da uredite idealna boja je crvena. Za sve koji žele nešto manje formalno da uede svoj kutak, za opuštenije varijante trebalo bi da biraju boje koje umiruju kao i nijanse tih boja. Ako pak želite da se u vašem domu oseća italijanski stil ili pak želite da podseća malo na francuski stil onda su prirodni materijali idealan izbor u zemljanima bojama.

E sada, jedno je kada je stil opemanja doma u pitanju, a drugo kada želite nešto da promenite. Možete i čitav stil promeniti, ali to podrazumeva više vremena i više novca. Koliko će menjati stvari i da li ćete samo želeti da napavite sitnu promenu koja ima veliki efekat, to zavisi od vas.

Ukoliko želite da napravite ozbiljne promene i svom prostoru date potpuno novi izgled novim komadom nameštaja, pogledajte ponudu ugaonih garnitura Atlas nameštaja.

Mala, a značajna promena

Kada nemate dovoljno novca za krupne i velike promene u uređenju enterijera, onda napravite malo, ali upečatljivu promenu. Tako ćete znati da ste učinili pravu stvar. E sada, da li želite da dodate neki dekorativni element u trpezariji ili hoćete da promenite raspored nameštaja u dnevnoj sobi, to nije važno. Bitno je da promena ima efekta i da se vama to sviđa.

Najpre, krenite od ideje, kreativnost neka bude na prvom mestu. Ukoliko je vaša ideja skupa, a nemate dovoljno dubok novčanik, onda razmislite da li možete da nađete prelazno rešenje. Osnovno je da sve što želite da uradite ne podrazumeva majstora, naravno ako želite da prođete što jeftinije. Sam svoj majstor najbolje se isplati, nemate dodatni rashod na uslugu majstora, a uradićete sve onako kako ste zamislili.

Zato je najbolje da se prvo okrenete sitnicama. Za poečtak, možete ubaciti nove police za knjige ili možete izabrati novu komodu za dnevni boravak. Osim što ćete imati gde da odložite omiljene knjige i časopise, komoda može da vam posluži i za lampu. E sada, ako imate nešto veći dnevni boravak i mogli biste da uglavite još neki sitniji komad nameštaja, onda bi možda nova fotelja mogla lepo da se uklopi. Takođe, možete da ubacite i nove zavese, pa da se čini kao da ste napravili krupnu promenu, jer će vizuelni utisak biti jak, a ako imate dovoljno vremena za uređenje doma, onda biste mogli da promenite boju vaših zidova.

Ako se odlučite za krečenje, onda bi bilo dobro da se organizujete na pravi način kako ne biste morali da angažujete molera. E sada, kada je boja zidova u pitanju, takođe bi trebalo obratiti pažnju na boje i nijanse, jer svaka boja ima svoje značenje, a svaka soba određenu namenu.