Ako razmišljate gde biste mogli na produženi vikend, a nalazite se u bilo kom mestu u regionu ili u unutrašnjosti Srbije, savetujemo Vam da odvojite tri dana da posetite našu prestonicu u kojoj ćete se ludo zabaviti, odmoriti i naći pravi smeštaj u Beogradu. Kuda ići i šta videti, kako se uklopiti u samo tri dana, kakav smeštaj Beograd može ponuditi, sve su to pitanje koja će Vas pratiti prilikom rezervacija i planiranja ovog mini-putovanja. Ipak, nemojte menjati svoju odluku, jer Vas zasigurno čeka provod za pamćenje!

Dan prvi: kakav smeštaj Beograd može ponuditi…

Pre nego što stignete, potrudite se da bukirate boravak, kako biste se dovoljno na vreme upoznali sa tim kakav sve smeštaj Beograd može ponuditi, kao i kako biste svoje šetnje i posete uskladili prema mestu gde ćete odsesti. Najvažnije je da, u Vašem slučaju, kao turisti, centar bude dostupan, ili makar direktan i brz prevoz do centra, kako ne biste dodatno trošili novac na dolaske i odlaske do bitnih mesta. Stoga predlažemo smeštaj Beograda upravo u samom centru ili sličnom delu. Ono što će povezati udobnost i uštedu svakako će biti apartmani, a ovakav smeštaj Beograd zaista nudi u svakom delu svog grada. Kada se jednom odlučite za tako nešto, planirajte šetnju prvog dana prema mestu boravka. Kada stignete u smeštaj Beograd ćete najlakše upoznati prvom šetnjom do Knez Mihailove i dalje po Kalemegdanu, staroj tvrđavi u okviru koje se održavaju različite kulturne manifestacije, sa kojima možete uskladiti i datum početka svog boravka. Zatim, svoj dan nastavite na Kosančićevom vencu, ispijajući kafu sa pogledom na reku, te prvi dan završite u nekom od klubova u Savamali, koji će Vas sigurno oduševiti.

Dan drugi: gde otići

Kada drugog dana napustite smeštaj Beograd nastavite da upoznajete i prevozom, te otiđite na Adu, gradsko jezero koje će Vas očarati svojom prirodnom lepotom i mnoštvom restorana u kojima se sprema veoma ukusna hrana. Kada završite ručak na Adi, vratite se u grad, te otiđite na Dorćol. Dorćol Vas, kao stari, autentični deo grada, sigurno neće ostaviti ravnodušnim, jer se u njegovim malim ulicama kriju veoma znaimljivi kafići i radnje sa originalnim proizvodima, različiti muzeji i galerije, kao i zanimljive knjižare. Ukoliko ste se pak rešili da smeštaj Beograda izaberete baš ovde, obrnite svoj dan te krenite od Dorćola a završite na Adi. Ako je dan sunčan, sigurno će Vam ostati u sećanju, a završite ga u Skadarliji u provodu za nezaborav.

Dan treći: odjavljivanje smeštaja u Beogradu i dodatna šetnja

Kada odjavite smeštaj Beograd završite sa upoznavanjem na njegovim rekama. Koje god šetalište pored vode da odaberete, sigurni smo da ćete se osećati prijatno, a mi Vam ovom prilikom predlažemo Zemunski kej i Zemun uopšte. Kako smeštaj Beograd nudi u svim delovima grada, bez obzira gde ste do ovog dana boravili lako ćete stići do Zemuna, u kom se pored reke obavezno osvežite ribljim specijalitetima od tek izvađene ribe iz reke. Ako se Vaš dolazak poklopi i sa letnjim festivalima na ovom mestu, uživanje će biti zagartovano.