Patike ćete ove modne sezone, pored uobičajenih sprotskih aktivnosti kojima su i namenjene, birati i za večernje izlaske i neke svečanije prilike. Imperativ udobnosti je, konačno, osvojio i fashion scenu, a stabilnost i fleksibilnost namenjene su raznim vrstama rekreacije.

Evo koje su to boje i modeli koji će ovom prilikom dominirati, kao i na šta sve treba da obratite pažnju kako bi vam ova vrsta obuće bila savršeno odgovarajuća za sve aktivnosti koje preduzimate u toku dana.

Patike za šetnju i ležerne aktivnosti na otvorenom

Leto je svakako period kada su neuporedivo češće aktivnosti na otvorenom ali ga obeležavaju i visoke temperature. Zato su platnene patike idealne za ove vrste aktivnosti, one koje su udobne i lagane i u kojima se stopala ne znoje, ali i koje obezbeđuju dovoljno čvrst oslonac i za duže šetnje i obilaske gradova u turističkoj sezoni.

Ovoga leta dominiraće šarene platnene patike, te se svakako potrudite da nađete model za sebe i budete primećeni čak i u laganim gradskim šetnjama, ali i na okupljanju društva na roštilju, na festivalima, koncertima i slično.

Patike za noćni život

Verujte, sada u noćni izlazak nikako ne možete krenuti ako nemate – patike. Starke, adidaske, i espadrile i dalje su popularne kod muškog sveta, dok ženskim dominiraju šljokice i štras, ali i patike sa upečatljivim, zlatnim ili srebrnim, pertlama.

Ove patike su mahom veoma udobne i pružaju vam mogućnost da đuskate čitavu noć, a lako se uklapaju sa svim odevnim kombinacijama.

Obuća za trčanje

Sigurno da znate da su patike za trčanje svakako one koje, najpre, pružaju dobar oslonac nozi i nožnom zglobu, te se okrenite dubljim modelima. Takođe, vodite računa i o podlozi na kojoj trčite, te birajte malo tvrđi đon za mekše površine i obrnuto, ali svakako dovoljno savitljiv za pokrete koji se pri trčanju prave. Ukoliko trčite van uređenih staza, po zemljanim putevima, planinskim sstazama i slično, onda birajte trail patike koje su namenski pravljene za to.

Kada je u pitanju moda, ove sezone domiraće patike za trčanje u nekoj jarkoj boji ili makar sa upadljivijim jarkim detaljem, te ukoliko želite da i pri ovoj aktivnosti budete IN, odustanite od belih.

Takođe, morate misliti i na kvalitet. A kvalitet pružaju poznati brendovi koji su po tome prepoznatljivi. Pa tako kvalitetne adidas patike su pravo rešenje, a nećete pogrešiti i ako se odlučite za neki drugi poznati brend.

Patike za fudbal

Iako se patike za fudbal kao rekreaciju češće biraju među jeftinijim modelima, savet je da se nikako ne igrate sa svojim zdravljem te da uložite u dobro prošivene i kožne, te one sa đonom napravljenim za tvrdu podlogu.

Ako pak imate tu mogućnost da fudbal igrate napolju, svakako da će kožne kopačke biti pravo rešenje za vas, ali je i ovde preporuka da se ne uzimaju jeftini modeli koji se brzo rašivaju i raspadaju, već da se uloži u nešto skuplje patike o kojima ćete voditi računa i koje će vam se svakako isplatiti.

Patike za odbojku

Patike za odbojku ne samo što su počele da se proizvode u veoma zanimljivim bojama, od pink do zelene, već su postale i veoma popularne jer se pripadnice lepšeg pola sve češće odlučuju za ovaj sport kao vid rekreacije.

Ove patike takođe, pre svega, moraju biti veoma stabilan model kako bi štitile nožni zglob pri doskoku, dok istovremeno moraju biti i što lakše i veoma fleksibilne. Zato se preporučuje da se ovom prilikom biraju marke poznatih proizvođača.