Rim – grad koji odiše građevinama, brežuljcima, utvrđenima, umetnošću i istorijom. Predstavlja jednu od omiljenih turističkih destinacija, koja nudi mnogo atraktivnosti za upoznavanje. Bez obzira o kom godišnjem dobu da se radi, Rim daje kvalitetne sadržaje svakom posetiocu. Možete posetiti svetski poznate muzeje, galerije, univerzitete, centre kulture, muzičke amfiteatre, ali i tržne centre i druga modna žarišta. 

Ključno kod putovanja jeste odabir vrste prevoza. Uključuju se faktori kao što je bezbednost, brzina, pouzdanost, cena avionske karte i mnogi drugi. Ono što je primarna preporuka, savet ili sugestija jeste putovanje avionom u Rim, kao najbolje rešenje bez obzira na povod kojim putujete. Sve prednosti avionskog prevoza, navodimo u nastavku teksta. 

Avionski prevoz je vrlo bezbedan

Posetiti Rim avionom odlična je odluka, jer se radi o najbezbednijem načinu prevoza sa jednog mesta na drugo. Često smo svedoci različitih nemilih događaja i saobraćajnih nezgoda, ali su one znatno ređe kada se radi o avionskom prevozu. Rim je grad u kome se godišnje broje milioni turista. Zbog toga, sve veći broj putnika u vezi sa ovom destinacijom, odluči se da svoj odmor, poslovni sastanak, turistički obilazak ili neku drugu turu, realizuje uz avio karte Beograd Rim. Prioritet svakog putnika jeste sigurnost, pouzdanost i bezbednost, što je uz putovanje avionom na znatno višem nivou u poređenju sa drugim vidovima prevoza. Upravo zbog toga, mnoge osobe su spremne da plate znatno veću cenu za avio karte do Rima, a da imaju siguran i bezbedan put. Ukoliko je baš Rim vaša željena destinacija, Beograd Rim let je siguran način za bezbedno putovanje. 

Brzina putovanja na drugom mestu

Jedna od ogromnih, nedostižnih prednosti avio prevoza jeste velika brzina koju postižu tokom letenja. To daje mogućnost da se i neverovatne razdaljine pređu za svega nekoliko sati, a nekada i desetina minuta. Sve one kilometre koji izgledaju nemogući za prelazak tokom dana, avion uspešno preleti. Samim tim, let je neosetan, udoban i ugodan. Uz to, često vrlo kratko traje i budete brzo na željenoj destinaciji. Tako, uz avio karte Beograd Rim, za samo 1 sat i 30 minuta. U slučaju da se odlučite za druge načine prevoza – voz, automobil, kombi ili autobus, to putovanje traje i više od 10 časova. Uz ogromne brzine, let Beograd Rim traje pet i šest puta kraće u poređenju sa drugim vidovima prevoza putnika. Osećaj letenja je nezamenjiv, pa je odlična prilika da steknete novo iskustvo, da bi avio prevoz tokom vremena postao vaša svakodnevnica. Brzina je karakteristika avio prevoza koju je teško nadmašiti, a mnogim putnicima je vrlo bitno da za kratko vreme budu na određenom odredištu, na primer baš u Rimu. Posebno kada iskrsne poslovna obaveza i potreba za hitnim odlaskom, avio karte Beograd Rim dostupne su u svakom trenutku, jer postoji veliki broj avio prevoznika. 

Cene avio karte Beograd Rim mogu biti vrlo niske

Iako avionski prevoz važi za znatno skuplji u poređenju sa drugim vidovima transporta putnika sa jednog mesta na drugo, to ne mora da bude uvek slučaj. Naprotiv, avio karte Beograd Rim na primer, moguće je naći po vrlo pristupačnim cenama, što zavisi od više faktora. Prvenstveno, bira se putovanje u ekonomskoj ili biznis klasi. Ekonomska klasa daje standardni paket usluga, koji obuhvata čekiranje, prtljag i obrok u avionu. Biznis klasa je često i trostruko skuplja u poređenju sa ekonomskom, jer obuhvata i mogućnost putovanja u manjim gužvama, određenim terminima, dodatni prtljag, luksuzniju hranu i piće, i mnogo toga drugog. Čak i u okviru ovih kategorija moguće je izvršiti određeno klasiranje prema preferencijama putnika. Tako, cena avio karte Beograd Rim u okviru ekonomske klase iznosi od 80 do 200 evra, u zavisnosti od avio prevoznika, nivoa usluga i drugih faktora. 

Cena avio karte Beograd Rim zavisi i od toga koliko se unapred poručuje – što ranije, to su dostupne niže cene karata. Tu su i „first minute“ i „last minute“ ponude, kada se pored ranih, i u kasnim terminima mogu pronaći avionske karte po povoljnijim cenama od standardnih. Cene se razlikuju čak i u zavisnosti od toga koji termin se rezerviše u toku dana – jutarnji, popodnevni ili noćni. Obično su noćni letovi skuplji od dnevnih, ali i to je relativno. Takođe, ono što još utiče na cenu avio karte Beograd Rim jeste i težina prtljaga, jer je u cenu uračunat standardni, obično do 23 kilograma, a preko toga se zaračunava druga, nešto viša cena. Pored svega navedenog, posebni popusti na karte se obračunavaju u slučaju povratnih tura. Vidimo da cena avio karte Beograd Rim, kao i za druge pravce, zavisi od brojnih faktora, ali svakako može biti vrlo niska. 

Pored toga u otvoren je još jedan aerodrom u Kraljevu i to ne samo za Low Cost letove već sa njega mogu leteti i oastale avio kompanije. Prvi let je obavila naša avio kompanija Air Serbia i to na relaciji Kraljevo – Beč što ne isključuje mogućnost da će ubuduće letovi iz Kraljeva biti i ka drugim destinacijama kao što je Rim i to po još povoljnijim cenama.

Avionski prevoz je vrlo udoban i ugodan

Svaki putnik želi da njegov put bude udoban, koliko god sati da je predviđeno da traje. Uz avio karte Beograd Rim samo za 1 sat i 30 minuta ste u ovom gradu, uz maksimalnu komociju i udobnost. Naime, avioni imaju velika, udobna sedišta, koja su dovoljno odmaknuta jedna od drugih, sa delom na koji možete odložiti obrok ili stvari. Ugodnost putovanja avionom dodatno je povećana postojanjem usluge služenja hrane i pića, koja je na najvišem nivou u okviru biznis klase. Nju karakterišu i kožna sedišta, manji broj putnika i mnogo drugih pogodnosti. Naravno, i u okviru ekonomske, odnosno standardne klase putovanja imate sve mogućnosti za kvalitetno putovanje, jer neko uvek misli na vas. Ljubazne stjuardese nude brzi obrok, kafu, čaj ili neki drugi napitak, uz časopise. U svakom trenutku se možete osloniti na njihovu pomoć, konsultacije ili savete. Takođe, svaki aerodrom, pa tako i u Rimu – Fiumićino, odlično je povezan sa svi pravcima. Jednostavno i lako ćete stići na željenu lokaciju u Rimu uz taksi vozila, autobuski ili kombi prevoz sa aerodroma. Sveukupno, let Beograd Rim, kao i druge relacije, daju udoban put, uz veliki broj pratećih usluga. 

Let Beograd Rim ima mnogo prednosti, u poređenju sa odabirom nekog drugog vida prevoza. Pored najveće bezbednosti i sigurnosti, tu je i odlična brzina, veliki spektar usluga, udobnost i komocija koju daje avionski prevoz putnicima. Na vama je da izaberete avio karte Beograd Rim blagovremeno, kako biste ostvarili što niže cene i pronašli omiljena mesta pored prozora.