Ukoliko želite da kupite TV, a pitate se koliki je njegov vek trajanja, pročitajte dalje uputstva koja vam mogu pomoći da izaberete onaj pravi.

Izaberite pravi TV

Kako se televizori razlikuju, novi pojavljuju, njihove performance poboljšavaju, i njihov radni vek se menja. Nekada su televizori bili bez previse opcija i kanala, a njihov vek trajanja bio i po pet ili šest decenija.

U pojedinim domaćinstvima ili TV servisima možemo pronaći stare televizore koji još uvek funkcionišu, uz po neki kvar ili sasvim bez njega. Današnji televizori nude poboljšanja slike, ekrana, emitovanja, nude različite mogućnosti upravljanja, gldeanja iz više uglova, različita podešavanja, sve ono o čemu su naše bake i deka maštali. Međutim, istina je da oni mnogo manje traju nego nekadašnji televizori, i da svaki TV servis sada ima više posla. Više funkcija, više novca ali i više kvara.

Međutim, ono što je sigurno jeste i da određene marke, poput LG, Sony, Samsung i sličnih imaju sigurnije delove i lampe koje traju nešto duže nego kod onih koji su manje poznati. Ipak, takve informacije treba pronaći u TV servisima ili kod prodavca televizora.

Svakako, dok su u garanciji ne morate da brinete, nakon toga, vaše je da pronađete siguran TV servis koji će vaš televizor uspešno zbrinuti, zameniti potrebne delove i vratiti vam u najkraćem mogućem roku sa istim kvalitetom kao prvog dana. Servis televizora Desago je tu da vam otkloni bilo koji kvar.

Veličina ekrana

U svakom slučaju, pri biranju ekrana, treba brinuti i o njegovoj veličini. Iako svi žele da imaju televizor velikih dimenzija, ne znaju da to ne mora da znači uživanje u gledanju. Veoma je važno da se veličina ekrana izabere proporcionalno udaljenosti sa koje će se TV gledaati, tako da za male sobe otpada mogućnost kupovine velikih televizora.

Stručnjaci preporučuju da se za spavaće sobe ne izabire televizor sa ekranomv ećim od 30 inča. U svakom slučaju, prodavcu televizora uvek možete reći dimenzije sobe kako bi vas on najbolje posavetovao.

Tipični kvarovi

Ono o čemu se takođe treba raspitati jesu najčešći tipovi kvarova na televizoru koji želite, kako biste unapred znali šta vas očekuje kao i koliko ćete često biti u poseti tv servisu.

Svaki TV servis, danas može da uoči ozbiljan i manje ozbiljan kvar na svakom tipu televizora, uz pomoć majstora ali i računarskih tehnika. TV servisi najčeće dolaze u susret sa sledećim:

  • LED tv ima ton nema sliku
  • LED tv nema sliku
  • LCD tv ima ton nema sliku
  • LCD tv nema sliku

Izaberite siguran TV servis

Takođe, skoro svaki TV servis ima mogućnost i najčešće se susreće sa kvarovima na različitim markama kao što su Samsung, Sony, LG, Toshiba, Vox, Tesla, Panasonic i drugi.

Većina njih nudi brzu i efikasnu popravku, ali smatramo  da i za to treba naći pravi TV servis, koji će ispoštovati sve rokove ali i biti efikasan u otklanjanju kvara.

Isto tako, treba pronaći TV servis koji sa sigurnošću može nabaviti originalne delove vašeg televizora, iz inostranstva, kako bi garancija bila potpuna. U zavisnosti od TV servisa ali i kvara sačekaćete od 2 do 15 dana, u nekim i duže, kako biste dobili svoj TV nazad. U tom obaveštenju, najočigledinije ćete dobiti i informaciju o ceni kada ćete moći da  doneste krajnju odluku u završnoj fazi popravke.

Većina TV servisa po prijemu vašeg televizora, daće vam prijemni list, gde upisujete vaše podatke i nabrajate sve deleove koje ste doneli uz televizor, kako bi vam sulžio kao garancija nakon završetka popravke. Isto tako, većina TV servisa pre popravke radi dijagnostku koju ne naplaćuje, jer se može desiti da se kvar ne može otkloniti.

Pojedini TV servisi nude podršku i plan za mala, srednja i velika preduzeća, sa kojima se možete dogovoriti oko cena usluga.

Koji god TV  da izaberete, ne možete pogrešite jer svaki od njih sada nudi različite mogućnosti, a naravno poseduje i mane koje svaki dobar TV servis može otkloniti.