Mesta za izlaske mladih moraju biti atraktivna, moderno opremljena, sa dobrom muzikom. Potrebno je da lokal izgleda urbano i živahno kako bi sam izgled pravio i podizao pozitivnu atmosferu.

Pored dobro opremljenog enterijera i pozitivne atmosfere potrebno je da lokal uvek bude čist, uredan, bez fleka od prolivenog alkohola i promenjene osnovne boje zbog prisustva dima. Jednostavno održavanje podova najlakše se postiže postavljanjem podova u materijalima koji se lako čiste, kao što su pločice ili laminati. Kada birate boju za zidove vodite računa da ne izaberete boje koje će prostor učiniti ušuškanim ili uspavljujućim, jer u lokalu za izlazak nije mesto za uspavljujuću atmosferu. Sve treba da podstiče na živost, aktivnost, pokretljivost. 

Šank

Šankovi najčešće predstavljaju centralni ili glavni deo diskoteke i noćnih klubova. Moraju biti odrađeni sa stilom. Postoje različite vrste obloga za šankove kao i oni koji su jednostavno ozidani. Od čega će šank biti napravljen zavisi od ostatka opremljenog enterijera da li je korišćeno drvo, iverica ili metal. Svakako mora biti kvalitetno napravljen da ne bi brzo došlo do propadanja zbog polivanja prosutim pićima ili usled kačenja i udaranja obućom prilikom sedenja za šankom ili prilaska kao bi se uzelo piće.  Boja šanka može biti jaka ili neutralna što će takođe zavisiti od ostatka enterijera. Ukoliko je akcenat stavljen na ostatak, šank bi trebao da bude u neutralnijoj boji, ali ako je ostatak prostora neutralan slobodno eksperimentišite sa izgledom i bojom šanka. Takođe dosta ugostitelja postavlja barske stolice uz šank i time prostor čine zanimljivijim i atraktivnijim. Više o ponudi za opremanje ugostiteljskih objekata možete pogledati na ovom linku http://lipapozega.rs/barske-stolice/.

Barski stolovi, stolice i separei

Kako biste atmosferu podigli na što viši nivo koristite sve moguće opcije. Još jedna od njih jeste i upotreba barskih stolova i stolica,a kako bi se prostor maksimalno iskoristio i kako bi se postigao što luksuzniji izgled, sve češće se koriste i barski separei. Obzirom da su ljudi na većoj visini i ako sede,  delovaćemo uključeni u dešavanja i stopljeni sa masom koja je aktivna. Barski separei mogu biti postavljeni samo uz zidove gde će naspram njih biti postavljene barske stolice. Ali takođe barski separei se mogu praviti i tako da predstavljaju zasebnu celinu u vidu lože. Materijali koji su prosli cigaret test odlični su za tapaciranje nameštaja u klubovima i diskotekama, ali isto tako i oni koji su sa oznakama za jednostavno i brzo čišćenje. U slučaju da lokali rade i preko dana, postoje i baze stolova na kojima se visina može podešavati, pa preko dana isti ti stolovi mogu biti korišćeni i za nisko sedenje. Ploče stola mogu biti od različitih materijala i dezene. Compact ploče su sve traženije jer su se pokazale kao idealne za ugostiteljske objekte, skoro neuništive.  

Rasveta i ogledala

Vrlo bitan činilac dobrog kluba i diskoteke jeste kvalitetna rasveta. Koristi se u vidu visećih lustera,  LED dioda, disco kugli, rasvete raspoređene po plafonu i zidovima klubova, laserskih projektora. Kombinacija boja koje se smenjuju i prave lajt šou dodatno će doći do izražaja i napraviti još bolji efekat ako se koriste sa ogledalima koja mogu biti raspoređena po određenim delovima zidova, na plafonima,stubovima. Još jedno mesto koje mora biti odlično osvetljeno ukoliko je centralni deo lokala jeste šank, kako bi zasijao  u punom sjaju i doprineo vrhunskom izgledu enterijera.