Jedno od omiljenih mesta većine turista iz Srbije, ali i van nje, svakako je planina Zlatibor, koja se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, između Kokinog Broda i Užica, između Beograda i Podgorice. Bilo kada da se odlučite da dođete, ovo mesto nudi razne sadržaje. Zimi možete skijati, leti se kupati, a u ostalim periodima uživati u lepotama prirode i čistom svežem planinskom vazduhu. Spoj urbanog grada i rustičnom sela, ono je što Zlatibor posebno izdvaja u odnosu na druga mesta, ali i druge planine. U ponudi pored mnogobrojnih hotela, vila, različitih smeštaja, tu su i apartmani Zlatibor, za vaš potpuni ugođaj.

Jesen na Zlatiboru

Kada želite pobeći od naporne gužve iz svog grada u kojem živite, odlučite se za ovu planinu, gde je predah od brzog načina života na koji ste navikli zagarantovan. Pored mnoštva sadržaja koji je u ponudi, nedaleko od samog centra vozićem možete otići i do Zlatiborskih jezera i tu uživati u prirodi, ali i vrhunskoj hrani. Za one najmlađe mnogobrojna igrališta su dostupna u samom centru. Ako ste za vožnju pedolinom i to je moguće na jezeru u samom centru planine. Od kako je renoviran hotel Palisad, u ponudi je i teretana, ali nju možete koristiti i napolju, jer je od skoro i takva dostupna turistima, pa ko je za aktivan odmor, može iskoristiti maksimalno sve ugođaje koje ova planina nudi. U Čigoti se nalazi sto za stoni tenis, pa vam je i ovaj vid rekreacije omogućen.

Zima na Zlatiboru

Zima se kao po običaju vezuje za skijanje i neke od zimskih sportova i relaksacija poput klizanja. Ono što je prednost ove planine, jeste da to možete iskoristiti i dok ste na njoj. U samom centru postoji mala staza na kojoj se možete sankati, ali i skijati. U neposrednoj blizini možete iznajmiti opremu, ali i instruktora skijanja ukoliko vam je potreban. Pored jezera, možete i klizati. Ako ste pak ozbiljni skijaš i želite ipak veći izbor ski staza, to je moguće nedaleko od centra, na najvišem vrhu Zlatibora koji se zove Tornik i ima nadmorsku visinu od 1500m. Tu se nalazi nekoliko staza, pa su u ponudi plava za početnike, crvena za one malo ozbiljnije, ali i crna za one prave skijaše. Do samog vrha možete žičarom, ali su u ponudi i sidro, kao i bebi lift za naše najmlađe. Treba napomenuti da je ski pas nešto jeftiniji u odnosu na ostale planine.

Do Zlatibora možete putovati kombi prevozom. Nećete se umoriti od puta, a osetićete se prijatno i ugodno, pa ne treba da iznenađuje što se sve više ljudi odlučuje za ovaj vid prevoza. Detaljnije o tome možete pogledati  i ovde.

Doček Nove godine

Na ovoj planini Novogodišnja noć je uvek interesantna jer je uvek bogata raznovrsnim muzičkim programom. Na glavnom Trgu, uz dobru zabavu, možete se zagrejati vrućom rakijom ili kuvanim vinom, a uvek možete odabrati neki od mnogobrojnih restorana gde je dobar provog zagarantovan..

Ono što je važno napomenuti, jeste da za koji god period u toku godine da se odlučite za sigurno je da ćete maksimalno uživati i biti zadovoljni. Pored raznih vila, privatnih kuća i hotela, za vaš smeštaj dostupni su i apartmani Zlatibor. Pored raznovrsnih sadržaja, bogata Zlatiborska trpeza sa raznim specijalitetima vas neće ostaviti ravnodušnim.