Iako se čini da smo tek prošle nedelje raskitili jelku, danas smo već uveliko na slatkim mukama – šta kupiti našim najdražima za novogodišnje i božićne praznike? Kako već godinama prolećete kroz prodavnice birajući idealne poklone, vrlo je verovatno da vam je do sada već ponestalo ideja. Zato smo odlučili da vas malo inspirišemo, a pitanje koje treba da postavite sebi je: želim li da kupim nešto…

… praktično?

Mali kućni aparat – Sigurno ste čuli vaše ukućane da pričaju o tome kako bi im nekakav uređaj baš olakšao život – bilo da je to neki noviji model miksera, blendera, kvalitetan fen za kosu, ili pak  alat za popravke. Takođe, možete da razmišljate i malo dalje od elektronike koju koristite na svakodnevnom nivou – na primer, aparat za kokice je nešto bez čega smo navikli, ali svakako može da učini filmske večeri zabavnijima.

Kancelarijski pribor – Na ovom spisku se uvek mogu naći rokovnici, kvalitetni kompleti hemijskih olovki ili futrole za digitalne uređaje koje znate da uvek nose sa sobom. Pa ipak ukoliko želite da ih obradujete nečim nesvakidašnjim a praktičnim, možete da se odlučite i za oslonac za stopala. Idealan je za one čiji je posao pretežno sedentaran, jer će ih ova stvarčica postaviti u pravilan sedeći položaj.

HNB uređaj – Ovi uređaji nove generacije su za one kojima nije pošlo za rukom da pređu na e-cigarete jer im je nedostajao glavni sastojak – duvan. IQOS tako predstavlja nekakvu zlatnu sredinu, jer kako zagreva umesto što sagoreva patrone duvana, uređaj ne emituje dim ni neprijatne mirise.

… što znate da vole?

Karte za neki događaj – Postoji li sportski klub za koji navijaju? Da li redovno prate sportske utakmice, navijaju punim srcem i uskoro baš njihov tim dolazi u grad? Ili pak omiljeni muzičar nakon mnogo godina organizuje koncert u vašem gradu? Ne propustite priliku da ih iznenadite kartama i jedinstvenom prilikom da i sami budu deo spektakla. Najbolje od svega je to što možete da kupite karte za celu porodicu i tako provedete praznike zajedno, i van kućne atmosfere.

Skupoceni parfem – Da li možda znate koji im je omiljeni parfem, onaj jedan koji nanose samo za specijalne prilike? Praznici su pravo vreme da ih obradujete. Ovde se mogu uračunati i komadi dizajnerske garderobe, torba, šminka i drugi aksesoari, ali samo u slučaju da znate da odaberete. U suprotnom, osigurajte se da poklon može da se zameni nakon praznika za nešto što možda malo više odgovara njihovom stilu i ukusu.

Xbox – Ova konzola je fantastičan poklon za, kako piše i na samom pakovanju, celu porodicu, a sada je i najbolji period za investiciju, jer se može naići na mnogobrojne promocije i specijalne pakete. Naime, ako malo prelistate praznične ponude, sigurno ćete pronaći Xbox u paketu sa nekom od popularnih igrica kao što su GTA San Andreas ili PES.

… potpuno neočekivano?

Ukoliko ste jedni od onih koji jedva čekaju praznike da ispolje svoju kreativnu stranu koja će kroz poklon pokazati osobi koliko je dobro poznajete, uvek je tu opcija da na neki način sami kreirate poklon. Ukoliko imate vešte ruke, možete da izvučete svoj komplet za dekupaž i napravite nešto od nule. U suprotnom, postoje specijalizovane prodavnice poput Hoću to gde ćete naići na veliki izbor šaljivih i jedinstvenih poklona koji će ih zaisugurno obradovati.

A na kraju, ukoliko vam ništa i ne padne na pamet, uvek možete da im uzmete kupon u nekoj od prodavnica za koje znate da vaši bližnji redovno posećuju i tako im omogućite da sami sebi kupe nešto što žele, ili nešto što nikada ne biste uspeli da pogodite da im je potrebno.