Kada je vaše zdravlje u pitanju, veoma je važno da obavljate redovne kontrole, barem jednom godišnje, kako biste bili sigurni da je sve u redu. Pored uobičajnih zdravstvenih pregleda, nikako  ne smete da zaboravite i pregled kod oftamologa posebno ako osećate da vam se vid vremenom pogoršao ili ukoliko se primetili određene simptome poput vrtoglavice, čestih glavobolje i sl. Mnogi zanemaruju pregled očiju, što nije dobro jer oči predstavljaju najosetljiviji organ svakog čoveka, i ukoliko se vid ne kontroliše, posledice po vaše zdravlje mogu biti trajne.

Ako se malo osvrnete oko sebe, primetićete da je optičarskih radnji koje nude određene usluge i proizvode danas sve više. Reč je o tzv. privatnim radnjama u kojima ne samo da možete da obavite besplatan pregled očiju i vida, već se možete detaljno informisati o proizvodima koji bi bili odgovarajući za vas i vaše stanje. Na ovom sajtu možete pronaći optičarsku radnju u vašoj blizini.

Koji su sve to proizvodi koje možete pronaći u optičarskim radnjama?

Prednost postojanja sve većeg broja optičarskih radnji danas je što ne morate da gubite vreme odlaskom po uput kod lekara opšte prakse kako biste kontrolsali vid, već to možete sami da uradite privatno. Dovoljno je da zakažete pregled u nekoj od optičarskih radnji, a njihov oftamolog će ustanoviti kakvo vam je stanje vida. U ovakvim  radnjama možete pronaći i kupiti pregršt proizvoda za vaše oči. U nastavku teksta navodimo vam neke o njih.

Dioptrijska stakla i okviri

U zavisnosti od toga da li treba da zamenite dioptrijski okvir ili samo staklo, optičarske radnje vam nude najrazličitije vrste kako okvira, tako i stakla, napravljenih od različitih materijala kao i od brojnih proizvođača. Čak i ako ste najzahtevniji kupac, pronaći ćete baš ono što vam treba, od željene boje i dizajna do najpoznatijih brendova kada su okviri i stakla u pitanju.

Naočare za sunce

Svakako nezaobilazan modni detalj, posebno u letnjim danima, ali isto tako i veoma važna stvar kada je zaštita od UV zračenja predstavljaju naočare za sunce. Ono što je bitno da znate je da u optičarskim radnjama možete pronaći naočare koje imaju takva stakla da 100% štite vaše oči od negativnog zračenja, pa je naš predlog upravo da u ovakvim radnja izaberete odgovarajući model za vas. Primetićete da je cena u ovim radnjama nešto veća nego u običnim radnjama, baš zbog toga što imate garanciju da ćete biti u potpunosti zaštićeni od sunca. Naočare za sunce koje nemaju ovakvu zaštitu mogu samo da vam pogoršaju vid.

Kontaktna sočiva

Primetićete kako se danas sve veći broj ljudi umesto naočara odlučuje za kontaktna sočiva. Jedan od razloga je svakako njihova sve veća udobnost i praktičnost. Današnja sočiva su napravljena od takvih materijala da ih korisnik uopšte ne oseća prilikom stavljanja. Mnogi danas umesto iz zdravstvenih razloga kupuju sočiva u bojama jer žele da promene boju očiju. To je neka vrsta trenda ili mode.

Ostale usluge

Pored toga što u optičarskim radnjama možete pronaći najrazličitije proizvode, u njima isto tako možete obaviti i određene preglede poput ultrazvuka, utvrđivanje slabovidosti kao i lečenje glaukoma i katarakte, dečija oftamologija i drugo.