Polazak u prvi razred predstavlja važnu etapu u životu svakog mališana. Početak nečeg do tada nepoznatog, koje im donosi nove drugare, ali i obaveze i potrebe. Biti đak nije mala stvar, jer svako dete oseća da je to važno i ono shvata da kreće u nešto novo.

Početak školske godine sa sobom povlači jedno pitanje koje iz godine u godinu muči ne samo roditelje već rodbinu, kumove i prijatelje, a to je šta kupiti jednom đaku? Koji bi to bio dobar poklon za jednog školarca?

Sa đačkim priborom nećete pogrešiti

Ako želite nešto univerzalno, što bi odgovaralo i dečaku i devojčici onda je to školski pribor. To je poklon sa kojim nikada nećete pogrešiti, jer je jednom đaku  to uvek potrebno. I što bi naši stari rekli: od viška glava ne boli. Kada zavirite u neku knjižaru začudićete se koliko je to danas razvijeno i vama je sada na raspolaganju jedno carstvo olovaka, flomastera, bojica, bojanki i  svesaka na kvadratiće i linije. Pored osnovnih ostvari koje smo naveli, tu su i blokovi za crtanje sa adekvatnom opremom, koja podrazumeva veliku plastičnu kesu za odlaganje bloka, olovke namenjen za crtanje, vodene bojice i tempere, a mogu se naći i specijalni kompleti za crtanje uz koje se dobija knjiga sa početnim koracama u crtanju.

skolski-pribor

Knjige su tradicionalni pokloni za sve prilike, pa i za polazak u školu. Danas se posebna pažnja posvećuje dizajnu korica za knjige koje su namenjene prvacima.

U tradicionalne poklone spadaju i šolje, ali ako želite da budete originalni, onda možete kupiti šolju sa natpisom kojim ćete poželeti srećan početak.

Naravno, uvek se možete odlučiti za određeni komad odeće. Trenerke, bela majica, džemper, košulje ukoliko kupujete dečaku školarcu, a haljinice, suknjice i majičice sa likom Snežane ili Pepeljuge ukoliko kupujete poklon za devojčice. Izbor je veliki i sigurno ćete nešto naći što će im odgovarati, a možete i zameniti ukoliko ne odgovara veličina ili ste pogrešili u izboru boje.

Stone lampe – praktičan i inovativan poklon

S obzirom na to da dečije sobe postaju sve više male kuće, čijem se uređenju posvećuje posebna pažnja i vreme, nećete pogrešiti i ako se odlučite za kupovinu nekog predmeta kojim će „novopečeni“ đak da upotpuni svoj mali zamak. Možda nove zavese, samolepljivi posteri sa omiljenim crtanim herojima, nova polica za knjige koje tek treba da stignu ili možda neka stona lampa. Stone lampe su morate priznati uvek potrebne, bilo da ste đak ili ne. To je tip rasvete koji ima dekorativnu stranu, a sa druge strane je pogodan i praktičan predmet, tako da će dodatno ulepšati prostor i uticati na celokupni ambijent. Soba jednog đaka treba da bude dobro osvetljena, a posebno radni sto, gde će završavati svoje nove domaće zadatke.

decija-soba

Ono što stone lampe posebno odvaja od ostalih tipova rasvete, jeste osećaj topline, a to je upravo ono što jednoj đačkoj sobi treba. Osim toga, stone lampe pružaju najčistije svetlo i daju najbolji efekat. Ponuda je danas ogromna i šarolika. Stone lampe se mogu naći u različitim oblicima i različitih dimenzija. Pored klasičnih oblika, danas se prave u obliku cveta, vaze, kugle ili lopte a ima ih i u obliku neke građevine kao što je Ajfelova kula. To su danas mala umetnička dela.

I šta onda kupiti jednom školarcu? Novi školski pribor, novu šolju sa porukom, trenerku sa omiljenim crtanim herojem ili možda stonu lampu koja ima oblik aviona? Za šta god se budete odlučili nećete pogrešiti, jer je poznato da deca najviše na svetu vole da primaju poklone.