Shopping u Italiji je mnogima san. U stvari, šoping u Italiji sa neograničenim budžetom je bolji, ali pošto je prva varijanta realnija i veoma ostvariva, zadržimo se na njoj. Brendirani komadi odeće, koje obično gledamo u magazinima, često se čine nedostižnim i svakako skupim. Verujte da to ne mora da bude zasita tako, ali sačekajmo još malo sa velikim otkrovenjem.

Za sad pomislite na sunčan dan i lagani vetar italijanske klime, strastveni govor glasnih Sicilijanaca, koji prolaze kraj vas i između izloga, koje ukrašava vredna italijanska odeća i moda. Da, gotovo da mora neko da vas uštine kako biste se trgnuli nazad. Ipak, razmislite o glasnim Sicilijancima koje smo pomenuli maločas, jer se upravo tu krije mogućnost  da vaša fantazija postane stvarnost. U pitanju je Sicilija, zemlja siromašnih a bogatih, zelenih i prostranih livada, grubih, a u isto vreme prelepih obala koje zapljuskuju čak 3 različita mora. Upravo je Sicilija mesto gde se Vaš „šoping u Italiji“ san može ostvariti.

Sicilija je dugo posmatrana kao destinacija na koju će se ići „jednog dana“, kada se malo više prištedi ili bude pristupačnija. To vreme je stiglo jer postoje zaista povoljni aranžmani, pa je za nezaboravno leto 2016, Sicilija uz BalkanFun pravi izbor. Ovakvi aranžmani vas jednostavno pozivaju da je istražite i otkrijete čari prirode, veličinu istorijskog i kulturnog nasleđa, neverovatno šarmantne, ušuškane plaže na Siciliji, i mogućnost za šoping.

Sicilija je dom za velike tržne scentre i outlet shopping village komplekse, u kojima se možete odlično provesti, pogledati koji su modne marke na popustu, a zatim i kupiti jeftine modne marke. U Suštini, shopping sela su idealna opcija za celodnevni izlet kroz letovanje na Siciliji, jer se možete gotovo izgubiti usled veličine nekih od tržnih centara.

Ukoliko imate želju da se uputite na Siciliju za leto 2016 pogledajte koji su to najpoznatiji tržni centri na Siciliji i outlet šoping sela.

#1 – Sicilia Outlet Village u blizini mesta Agira na Siciliji

Definitivno najpoznatiji šoping centar na Siciliji jeste Sicilia Outlet Village koji se nalazi u srcu Sicilije. Unutrašnjost Sicilije krije mnogo toga, pa i nekoliko velikih outlet centara. Oni nisu isključivo vezani za svet mode, ali ovaj put pričamo o italijanskoj modi i zato je izutetno bitno spomenuti ga.

Ovo šoping selo je prvo na Siciliji koje je bilo dom za preko 100 različitih modnih brendova i radnji sa povoljnim cenama. Gucci, Armani i drugi su samo nekad od imena koja možete naći ovde na popustima. Unikatni dizajn ovog seoceta za kupovinu je ono što ga čini zaista unikatnim. Izlet u Sicilia Outlet Village može biti ideja tokom leta na Siciliji, pogotovo ako boravite u Istočnoj Siciliji na obali Jonskog mora. Popusti u ovom šoping selu se kreću od 30% do 70% pa nije loša ideja da oprobate šansu sa poznatim markama.

#2 – Etnapolis tržni centar u blizini Katanije

Šta više, tržni centri sa Sicilije u našoj listi, se većinom nalaze na istočnoj obali Sicilije, u blizini mesta Taormina i nedaleko od Katanije. Etnapolis je shopping centar specifičnog izgleda, s obzirom da je skoro u potpunosti napravljen od stakla. Kao što je rečeno, nalazi se u blizini velikog sicilijanskog grada, Katanija, na putu prema unutrašnjosti ostrva i Etni, a nešto pre mesta Paterno na istoku Sicilije. Pored mnoštva radnji, u njemu se nalazi i Warner Brothers bioskop za slučaj da vam se prigleda film dok odmarate od duge šetnje kroz radnje u ovom tržnjaku. Naravno dostupni su i brojni restorani u kojim možete da isprobate sicilijansku kuhinju.

#3 – Porte di Catania šoping centar i Catania Mall

Reklo bi se da je Katanija modni centar Sicilije, izostavivši njenu unutrašnjost, pošto se u njemu nalazi više od 3-4 velika tržna centra koja prodaju poznate komade odeće.

Porte di Catania je tržni centar na jugu Katanije, impresivne veličine ali i nekih robnih marki koje nisu standardne italijanske robne marke, već možete naleteti i na H&M i slične marke koje prodaju i tržni centri u Srbiji. Takođe je opremljen svim neophodnim stvarima koje ga čine velikim i zanimljivim tržnim centrom. Tu su brojne modne radnje, suvenirnice, knjižare, radnje sa tehnikom, restorani, italijanski kafići i drugi ključni elementi.

Catania Mall je outlet tržni centar u kom se prodaje luksuzna odeća i poznati modni brendovi po izuzetno povoljnim cenama, kada se uzmu u obzir popusti. Ovde možete kupovati u radnjama kao što su Ralf Lauren, Dior, Burberry, Tommy Hilfiger, Calvin Kline, Prada, Versace i drugi. Nalazi se između Etnopolisa i Porte di Catania tržnog centra.

#4 – Forum Palermo tržni centar

Da ne bude da se može shopping-ovati samo na istoku Sicilije, predstavljamo i tržni centar u Palermu. Palermo kao glavni grad Sicilije definitivno predstavlja središte brzog života. Zato, ukoliko se umorite od kupanja i uživanja na plažama Sicilije, od ukusne hrane i laganog odmora (kao da je to zaista moguće), iskoristite jedan dan da posetite Palermo i svratite u tržni centar Forum Palermo.

Forum Palermo zadivljuje svojom arhitekturom i pravi je centar istočnog dela grada, a prostranost za preko 2400 parking mesta omogućava da bezbrino šopingujete u luksuznim radnjama i da pritom ne razmišljate o tome kako ćete poneti sve. Ovo je izuzetno korisno ukoliko ste se na letovanje uputili kolima, ali zaista ni autobus nije problem, i sigurno će se naći koje mesto za zanimljive cipelice i nekoliko must have haljina.

Ukoliko ste mislili da nije moguće otići u šoping do Italije i da je vreme Trsta davno iza nas, zašto onda ne biste isprobali Šoping na Siciliji kao malo dalju i definitivno egzotičniju destinaciju za kupovinu i odmor. Ovo putovanje će zadovoljiti Vaše potrebe za odmorom ali i pružiti priliku da kupite svetski poznate modne marke po povoljnim cenama.