Ako mislite da je imati veliku dnevnu sobu, u pogledu uređenja enterijera, lako, onda ste se baš prevarili.

Oni koji imaju manje stanove i manje dnevne sobe, obično imaju problem sa tim kako da sve stvari spakuju i kako da sve to izgleda nenametljivo, a opet da bude tu. Sa druge strane, oni koji imaju velike dnevne sobe imaju strah da ta prostorija ne izgleda previše prazno i „hladno“. A opet, treba brinuti i da se ne pretera.

Birajte nameštaj većih dimenzija

Prvo pravilo kod uređenja velikih dnevnih soba jeste u vezi sa izborom većeg nameštaja. Dakle, nameštaj mora da bude većih dimenzija kako bi se dobro uklopio u velike dnevne sobe.

Ukoliko izaberete nameštaj manjih dimenzija, šta ćete raditi sa ostatkom prostora? Onda nikakav efekat niste postigli, a dnevna soba će vam i pored ostalih elemenata ostati nekako praznjikava.

Zato je najvažnije da ovaj prvi korak odradite kako treba, jer će kasnije sve biti lakše. Evenutalno možete odabrati samo jedan komad manjeg nameštaja i to po pravilu može biti neka fotelja, ali dvosedi, torosedi, garniture ili ugaone garniture moraju da budu ogromene, kako bi se uklopile u prostor.

Vodite računa o podovima

Druga vrlo važna stavka o kojoj jednako morate da vodite računa jesu podovi. Pre svega, za velike stanove se preporučuje ugradnja parketa i to ne bilo kojeg parketa. Trebalo bi da birate između hrastovog i bukovog parketa.

Ove dve vrste parketa su estetski najprihvatljivije, tako da će se definitivno uklopiti u vašu dnevnu sobu. Ono o čemu morate da vodite računa jeste boja parketa. Dakle, treba da birate tamnije vrste parketa, bilo da birate hrastov parket ili bukov parket.

Tamnije boje su uvek za veće prostore. Ako na primer izaberete i svetliji parket, onda gledajte da to malo upotpunite sa nekim tamnijim tepihom i sve će biti kako treba. Veliki izbor parketa mozete pogledati na linku https://www.floor-experts.rs/kategorija-proizvoda/parketi/

Birajte tople boje za vaš veliki dnevni boravak

Za sve one koji su oduvek hteli veoma tamne i tople boje u svom domu, možemo da kažemo da je to apsolutno poželjno kada su u pitanju velike dnevne sobe. Ovde ja apsolutno dozvoljeno igrati se bojama, eksperimentisati i tragati za onim savršenim nijansama. To znači da se traže tamnije boje, kako bi one mnogo veliki prostor učinile mnogo boljim, toplijim, nežnijim.

Ukoliko vas okružuju hladne boje i ukoliko su boje vaših zidova bela, svetlo žuta ili bilo koja druga žuta  nijansa, onda to i neće izgledati baš kako treba.

Svi dekorativni elementi moraju da budu većih dimenzija

Fotografije i slike na zidovima, satovi na zidovima ili bilo koji drugi dekorativni elementi moraju da budu većih dimenzija.

Apsolutno nikakav efekat neće postići fotografija malih dimenzija. Zaključak je da u velikim dnevnim sobama, sve mora da bude veliko. To ne samo iz razloga da bi bilo primetno, nego jednostavno mora da postoji sklad.

Previše sitnih elemenata nije poželjno

Ako volite sitnice,sve one igračkice od drveta, kamena, dekorativne elemente, onda treba da znate da njima ovog puta nije mestu u dnevnom boravku. Previše sitnih elemenata može samo da naruši savršeni sklad, koji ste postigli u vašoj dnevnoj sobi.