Ruže puzavice i ruže penjačice su same po sebi interesantne i veoma lepe i mogu biti pravo rešenje za uređenje dvorišta. Bilo gde da se posade, ukoliko se održavaju kako treba, one zaista mogu da doprinesu da vaš dom izgleda sasvim drugačije, da se vaša kreativnost ispolji na najbolji mogući način.

Imamo nekoliko kreativnih predloga za vas, koji bi možda mogli da uključuju i nešto drugo, sem samih ruža penjačica ili puzavica, ali nije ništa što je komplikovano. U ostalom, ako želite da vaše dvorište izgleda nestvarno, onda i morate malo da se potrudite.

Ruže na staroj bicikli u dvorištu

Da, verovatno ste ovo viđali na nekim slikama, ali je zapravo vrlo malo dvorišta u kojima se i ova bicikla nalazi, tako da nemojte da se plašite da ćete biti kao i svi, jer nećete. Naime, svačije dvorište se razlikuje od dvorišta nekog drugog, tako da nikada dekoracija vašeg dvorišta ne može da bude ista kao nečija tuđa. No, vratimo se ružama.

Dakle, ako imate neku biciklu koja više nije u funkciji, onda je potrebno da joj samo skinete točkove i da je ofarbate u svoju omiljenu boju ili boju koja će odgovarati celokupnom izgledu dvorišta. Zatim je potrebno da oko nje ili čak u samoj korpi zasadite ruže. Mogu to biti i obične ruže ili ruže stablašice. Međutim, ukoliko želite da vaša bicikla bude prekrivena ružama, onda vam savetujemo da oko nje posadite ruže penjačice, odnosno ruže puzavice. Možete ih pustiti da se one same razgranaju po bicikli i tako same formiraju oblike i to može da bude interesantno. Takođe, možete ih i usmeravati i sami birati ukoliko ste perfekcionista.

Duž staze postavite luk prepun ruža

Ulaz u vašu baštu, u vaš omiljeni deo ili sam prilaz kući možete uz pomoć ruža penjačica da učinite nestvarnim. Verovatno ste do sada viđali na ulazu u nečije dvorište luk iznad kapije koji je ispunjen cvećem i to je zaista predivno. A šta mislite da cela staza bude natkrivena lukovima tj. jednim velikim lukom, a na njemu ruže u vašoj omiljenoj boji sa kojih se šiti predivan miris. To bi zaista delovalo spektakularno. Kod nas se tradicionalno luk iznad kapije postavlja kada se organizuje svadba, ali uopšte ne morate da se ograničavate i čekate neki tako važan događaj. Obogatite svoje dvoriše lukom i uživajte u pogledu svakog dana.

Improvizovani kavez za ptice

U ovom slučaju ćete morati ili da napravite kavez za ptičice ili da kupite neki, u koji naravno ne morate i ne treba da stavite ptice, ali možete lepo da ga ukrasite, kako bi i on dopirneo magiji koju ste prethodno stvorili u vašem dvorištu. To ne treba da bude mali kavez, zato što se onda neće primećivati. Nabavite malo veći kavez, koji ćete ukrasiti samo uz pomoć ruža puzavica. Ruže penjačice će tom delu vašeg dvorišta zaista dati jedan poseban šmek i definitivno je da ne postoji osoba kojoj se to neće svideti.