Obavezno posvetite pažnju reklamnom materijalu ukoliko želite da ostvarujete što veće poslovne uspehe iz godine u godinu. Kupci vole pažnju i lepo je da ih se setite u vreme nekih praznika. Bilo bi poželjno da promotivni materijal ne koristite samo u vreme praznika već češće u toku godine. Te sitnice koje vama u nekom trenutku deluju besmisleno u stvari upravo suprotno deluju i nailaze na veoma dobar odziv kupaca.

Da li omladina i stariji ljudi imaju isto mišljenje o promotivnom materijalu?

Suprostavljena mišljenja između generacija vladaju oko svih stvari, ne samo o promotivnom materijalu. Zato poslodavac mora da bude obazriv kada je u pitanju reklamni materijal za firme. Treba da odabere ciljnu grupu i da se pri izboru tog reklamnog materijala potrudi malo više, kako bi svi dobili različite poklone. Mladi više vole ako se organizuje neko takmičenje, pa pobednici dobiju malo vredniji poklon, a ostali učesnici neki sitan promotivni materijal. Isto tako mladi su stalno na društvenim mrežama, tako da su poslodavci danas dužni da razvijaju online promotivni materijal.

Šta starija populacija očekuje od reklamnog materijala?

Stariji ljudi, pogotovu oni što su prešli šezdesete godine, nekako su navikli da dobijaju poklone. Ali ti pokloni ne moraju baš uvek biti samo kalendari, upaljači, itd. Potrudite se i da za starije kupce imate neki zanimljiv promotivni materijal. Svakako i sami proizvođači iz godine u godinu donose što više ideja za reklamni materijal, pa samim tim na poslodavcima je da izaberu što pristupačniji i primamljiviji.

Luksuzni promotivni materijal

Saradnja sa ostalim poslovnim partnerima je veoma bitna za povećanje obima posla. Zato prema poslovnim klijentima nemojte štedeti na promotivnom materijalu. Vaši najvredniji saradnici zaslužili su da im iskažete zahvalnost i u tome vam može pomoći vip promotivni materijal. Vip promotivni materijal odiše luksuzom i ne mora da znači da je vaša firma luksuzna već u tim trenucima zahvalnosti ostavlja takav utisak. To su proizvodi sa brendom koji zauzimaju posebno mesto u kancelariji. Takav promotivni materijal ostaviće dobar utisak kod vaših poslovnih saradnika, jer ćete ostaviti dokaz da vodite računa o njihovim interesovanjima.

Običan promotivni materijal

U prethodnom pasusu govorili smo o luksuznom promotivnom materijalu, ali i pored njega, običan reklamni materijal ima svoju vrednost. Veoma interesantan reklamni materijal jeste npr. jastuče za putovanja. Ovakav poklon pruža veoma ugodno putovanje i svakako može sadržati logo i kontakt vaše firme. Takođe pored jastuka i peškiri za plažu su interesantan poklon za kupce. Isto mogu biti različitih boja i sadržati logo i kontakt vaše firme. Verujemo da bi kupci svakako koristili i na taj način informisali i druge o vašem poslu. Umesto reklamne šolje možete koristiti reklamni termos, koji može naći svakodnevnu primenu, a takođe širiti reklamu o vama. Ako ne želite ovakvu reklamu, onda reklama na kancelarijskom materijalu je uvek u modi. Sigurno nećete pogrešiti sa izborom promotivnog materijala, ali se trudite da ga primenjujete u praksi.

Praznični pokloni su nekako najbolji način za iskazivanje poštovanja i poslodavci su dužni da pored upoređivanja rezultata sa postavljenim ciljevima, odvoje vreme i za to. Veče ispunjeno smehom i radošću ulepšajte i vi promotivnim materijalom. Promotivni materijal počeo je da zauzima prvo mesto u marketingu i bitan je ne samo za kupce, već i za zaposlene.