Da li znate koliko Grčka ima ostrva? 200, 500, 1000, 2000? Iako mnogi nikada ne bi ni pomislili, Grčka ima preko 6000 ostrva. Zato ne čudi što za svakog putnika može da se pronađe idealno mesto. Bez obzira da li se odlučujete za putovanje autobusom, avionom ili ipak birate kombi prevoz, Grčka nudi svakom tipu putnika ponešto. A šta bi vama prijalo?

Da li biste radije da putujete avionom, automobilom, autobusom ili vam više odgovara kombi prevoz? Grčka obiluje brojnim letovalištima na poluostrvima, ali ako neko poželi određeno ostrvo, trajekt je. Tako da,  ukoliko se odlučite za Beograd Halkidiki kombi prevoz ili auto ne morate da brinete jer trajektom možete da stignete do bilo kog ostrva sa Halkidikija.

Hidra – Za umetničke duše

Upravo Hidra obiluje brojnim galerijama, zato se ljubiteljima umetnosti preporučuje da posete ovo grčko mesto. Krivudave male uličice pravi su raj za umetničke duše, a često se tamo okuppljaju mnogi kolekcionari, umetnici i svi oni koji su zaljubljeni u umetnost.

Ios – Ludilo do zore

Doar noćni provod, ludilo do zore, načičkani klubovi i barovi glavno su obeležje ostvra Ios. Posebno su popularni barovi na plaži Milopotas, zato ne čudi što u toku jedne večeri turisti obiđu i po nekoliko barova.

Paos – Za ljubitelje jedrenja

Udruženje profesionalnih jedriličara organizuje svetski kup u jedrenju na ostrvu Paros. Upravo ovo grčko ostrvo preporučuje se za ljubitelje jedrenja, jer ima pogodne uslove za bavljenje ovim sportom, al ii plaže gde se okupljaju jedriličari iz svih krajeva sveta.

Santorini – Za zaljubljene

Iako veliku pažnju turista privlači Santorin ii posećuju ga putnici iz svih krajeva sveta, posebno je primamljiv zaljubljenim parovima. Neverovatni zalasci sunca, luksuzni hoteli, pejzaž kojem se ne može odoliti čini da se mladi parovi osećaju kao da su u bajci.

Milos – Najlepše plaže

Grčka je uglavnom poznata po lepim peščanim plažama, ali posebno se izdvaja Milos koji ima 80 plaža različitog peska. Nek imaju crni pesak, neke su bogate crvenim stenama, neke pećinama.

Krit – Za hedoniste

Ljubitelji dobre hrane pravo uživanje osetiće na Kritu gde se služi omiljen grčki specijalitet – dakos. Maslinovo ulje, sir, začini, domaće vino i meso samo su neki od razloga zbog kojeg bi trebalo posetiti ovo grčko ostrvo.

Ikarija – Priroda kao iz snova

Za ljubitelje mira i tišine i uživanja u prirodi, Ikarija je pravo mesto za njih. Bujne šume, skrivene plaže, uvale i visoke litice nude turistima mnoge aktivnosti poput dugih šetnji, planinarenja, ali i vožnje biciklom, posebno što ovo ostrvo obiluje stazama koje vode pored jezera, farmi, ali i bujnih šuma.

Mikonos – Za šopingholičare

Glavna mesta za šoping svakako su Atina i Santorini, ali posebnu atrakciju za ljubitelje skupocene odeće čini Mikonos. Ručno proizveden tekstil, dizajnerski brendovi, neobičan nakit, izuzetni komadi odeće i obuće glavni su razlozi zbog koj mnogi koji uživaju u kupovini dolaze upravo na Mikonos.

Za sve putnike namernike!

Ostrva je mnogo, prilika da e vidi nešto novo isto toliko. Samo zavisi od vas koliko žlite da vidite i šta želite da posetite. Nije važno da li je avion, automobil ili kombi prevoz, Grčka svakom putniku nudi mnogo toga. Odlučite se za pravo vreme, za najbolje uslove, izaberite adekvatno prevozno sredstvo, vidite da li vam se više isplati auto, avion ili kombi prevoz. Grčka je blizu samo od vašeg novčanika zavisi šta ćete sebi priuštiti i da li ćete izabrati obilazak nekog ostrva ostrva avionom ili ćete pak radije obilaziti poluostrva i izabrati kombi prevoz ili auto. Grčka vas zove, požurite.