Može li uređenje dnevne sobe da bude zabavno?

Naravno da može.

Ali pre svega, pre nego što počnete da delate najpre istražite. Tako će mogućnost greške biti manja, a nećete mnogo novca uložiti, nego taman onoliko koliko treba.

Ako želite lepo uređenu dnevnu sobu, a uz to da posao ne bude naporan već zabavan, evo šta kažu stručnjaci koja su to osnovna pravila uređenja enterijera.

 

  • Potražite inspiraciju na Internetu.

 

U ovom digitalnom dobu brzo i lako možete pronaći kako dnevnu sobu želite da uredite. Nije potrebno da kupite nekoliko desetina magazina i časopisa, pa da nađete šta tačno hoćete. Dovoljno je da pretražite sajtove koji se bave dizajnom i uređenjem stana i da odaberete ono što vam se najviše sviđa.

Naravno, uvek će biti onih primera enterijera koji zbog budžeta neće moći da se realizuju u praksi, ali neka kreaivna ideja vam može pasti na pamet. Doduše, neke ideje se možda neće uklopiti u vaš prostor, ali dobro bi bilo da sve što ste zamisliti i pretočite u skicu. Odredite koje će mesto da zauzme ugaona garnitura, gde će da stoji podna lampa, kako ćete okrenuti televizor i koje dekorativne detalje želite da ubacite u domu. U svakom poslu, pa i kada je uređenje enterijera u pitanju, posebno su važni plan i strategija.

 

  • Odaberite boju zidova za vašu dnevnu sobu.

 

Da li želite svetlu boju u stanu ili biste da kombinujete boje?

Uvek možete da eksperimentišete, a ako mislite da se žutai neće lepo uklopiti u ostatak enterijera, onda igrajte na sigurno. Neka vaš izbor budu svelte nijanse, jer će one doprineti većem i prostranijem izgledu vašeg stana.

 

  • Ugaona garnitura, trosed ili dvosed – pitanje je sad.

 

Centralno mesto u svakom dnevnom booravku zauzima ugaona garniture ili sofa, trosed, dvosed, zavisi koji komad nameštaja imate u stanu.

Šta zauzima glavno mesto u vašoj dnevnoj sobi?

Ako je reč o sofi i želite da je promenite, a imate dovoljno mesta kako biste dodali dvosed ili trosed ili imate dovoljno mesta za ugaonu garnituru, onda izaberite odgovarajuću boju novog nameštaja. Boja može da bude u skladu sa ostalim bojama u enterijeru, a može da bude i u potpunom kontrastu sa njima. Pitanje je samo kakav efekat želite da postignete novim nameštajem u domu.

 

  • Obratite pažnju na balans, stil i detalje u domu.

 

Dizajneri savetuju da se posebno obrati pažnja na balans kada je nameštaj u pitanju. Najčešće se u dnevnoj sobi u jednom delu nalazi mnogo nameštaja, onda u drugom delu sobe stavite fotelju i napravite sopstveni kutak za čitanje.

Eksperimentišite sa stilovima nameštaja. Nije važno da li je ista vrsta drveta ili je različita tekstura. Možete slobodno izabrati i nameštaj od metala i od pruća. Sigurni smo da će se odlično uklopiti u svaki enterijer.

Dodatnoj udobnosti u dnevnoj sobi doprineće i dekorativni detalje. Dodajte slike na zid, ubacite policu sa knjigama, stavite omiljene figurice na police ili ubacite vazu sa cvećem. Određene elemente grupišite na jednom mestu, budite kreativni i uživajte maksimalno u uređenju svoga doma.

Idealan nameštaj za svaki dnevni boravak

Kada želite da preuredite svoj kutak i da ga moderno opremite, onda je vreme da se pokrenete. Novi nameštaj će sigurno donate novine u vaš dom, a ako želite lepše uređenu i bolje opremljenu dnevnu sobu, pogledajte koje smo savete pripremili za vas.

Naši dizajneri predlažu sledeće trendove za uređenje enterijera.

Ugaona garniitura – obavezna u svakom domu

Moderna ugaona garnitura koja nikoga neće ostviti ravnodušnim ove sezone sadrži apstraktne detalje i oštrih je linija. Za manji prostor preporučuje se dezeni ukrašeni velikim oblicima, a manji oblik dezena ugaone garniture najbolje će se uklopiti u velikim prostorima. U ponudi je mnogo boja, širok spektar motiva i dezeni koji se prilagođavaju svakom prostoru.

Kombinujte različite boje, pa ugaonu garnituru jarke boje i belih okruglih šara sigurno nećete preskočiti. Naravno, velika ugaona garniture predviđena je za veliki dnevni boravak. Posebno obratite pažnju kod ovih garnitura, jer kada se uklapaju u veliki prostoe, onda je bolje da se koriste veći jastuci bez naslona kako bi i sama soba delovala modernije i lepše.

Jednodelni naslon i uži deo za sedenje savršeni su za male stanove, a zbog svoje konstrukcije ove garniture stvaraju sliku većeg prostora.

Fotelje – za lepši enterijer

Od trenutka kada su prvi put napravljene u 17. veku, pa do danas fotelje i dalje imaju dekorativnu funkciju. Naravno, njihov dizajn se menjao, pa su od tvrdog i neudobnog nameštaja, fotelje danas postale nezaobilazni komad nameštaja u svakom domu.

A da li vi uživate u svojoj omiljenoj fotelji?

Od materijala zavisi kakvih će fotelja biti boja, a pošto ih ima u svim bojama, lako ćete pronaći odgovarajuću za svoj dom. Retro stil ili moderan autentičan dizajn – izbor je na vama!

Ponuda je oogromna, a i cene su različite, tako da ćete sigurno pronaći baš onu fotelju koja će zadovoljiti vaše želje, a uz to se i uklopiti u budžet kojim raspolažete.

Za svaku dnevnu sobu – garniture različitih boja

Danas se posebno ističe različita kombinacija boja na garniturama za dnevnu sobu. S obzirom na to da se boje lako kombinuju, sigurni smo da ćete brzo i lako pronaći odgovarajuću garniture i boju koju želite u svom domu. Stručnjaci danas tvrde da su popularne jarke boje, te onda nemojte da mislite da preterujete ako želite žutu garniture ili ljubičastu fotelju u svom kutku.

Zahvaljujući neobičnim bojama osvežava se prostor, a stručnjaci savetuju da se mogu kombinovati dve različite boje garniture, tačnije da se kupi garniture koja ima jednu boju sedalnog dela, a naslon u drugoj boji. Upravo zahvaljujući kontrastima i neobičnoj kombinaciji boja, prostor se osvežava i dobija potpuno drugačiji izgled. Naravno, trend je jedno, a vaše želje drugo. Ako više volite klasični nameštaj, onda sa bež, crnom ili braon ugaonom garniturom sigurno nećete pogrešiti. One se odlično uklapaju u svaki enterijer.

Napomena: Obratite pažnju na prostor kojim raspolažete. Manje garniture idu u manje stanove, a veće u veće dnevne boravke. I da, boja je važna. Ako je stan manji, obavezno je da nameštaj bude svetlije bolje, dok se u stanove većih kvadratura najbolje uklapa nameštaj tamnijih boja.