Mnogim devojkama je teško da donesu odluku  o povećanju usana jer su čule razne priče, i dobre i loše. Neke od tih priča su istine, mada malo preuveličane, a neke  su pak totalno neistinite. Kako bi olakšali devojkama da se odluče na ovu intervenciju povećanja usana napisali smo tekst koji će razotkriti najčešće mitove ali i predstaviti realnost vezanu za povćanje usana. Svakako konačnu odluku donosite samo vi, zato svaki od sledećih mitova uzmite sa rezervom.

Mit broj 1. Povećanje usana je samo za bogate

Ono što je takođe važno jeste i cena same intervencije, koja naravno zavisi od materije i količine koja se u usne ubacuje. Danas je povećavanje usana sintetičkim materijalima dostupnije ali kao što smo već naveli i nesigurnije. Redovne cene povećavanja usana kreću se u rsponu od 200 do 500 eur. Prema tome ova cena je približna prosečnoj plati građana Srbije tako da povećanje usana nije rezervisano samo za bogate. Kada se uzme u obzir da možete plaćati na rate onda je jasno da usne može da poveća i osoba sa prosečnim primanjima koja nije baš zadovoljna svojim izgledom.

Mit broj 2. Ako mi usne ne ispadnu dobro, nema popravke.

Tačno je da određene supstance ostaju u usnama i do dve godine, i da ćete morati da sačekate taj period da efekat prestaje da deluje, ali ako koristite hijaluronske filere na primer, postoji način da se ispravi izgled usana ukoliko vam se ne dopadne. Može se ubrizgati supstanca koja utiče na hijaluron i njegovo razlaganje. U tom slučaju treba sačekati da spadne otok i onda možete otići na proceduru uklanjanja ako vam se ne dopada krajnji rezultat filera.

Mit broj 3. Fileri razvlače usne.

Kada jednom krenete da ih stavljate, moraćete stalno da dodajete.Ovo nije ni blizu istine. U bilo kom trenutku možete da prestanete da koristite filere usana, i nećete imati nikakve posledice. Više o filerima saznajte na ovom linku.

Mit broj 4. Fileri su samo za starije ljude, premlada sam za to.

Veliki spektar hijaluronskih filera se koristi u svrhu podmlađivanja. Ali, klijenti ih mogu koristiti i za naglašavanje prirodne lepote. Godine nemaju veze s tim, bitno je da je klijent punoletan i da se kreće sa malim količinama.

Mit broj 5. Uvek se primećuje kada neko ima filere.

Stvar je u doktoru, a ne u filerima. Izuzetno je bitno da se raspitate o doktoru koji će raditi zahvat, da je iskusan i da zna šta radi. 90% zavisi od tehnike ubrizgavanja, a 10% do proizvoda koji se koristi. Tako da će krajnji efekat, i to da li je primetno ili izgleda sasvim prirodno, zavisiti od doktora za kog se odlučite.

Mit broj 6. Fileri su samo za ljude za tankim usnama.

Iako je uglavnom slučaj da ljudi žele da dodaju volumen, neretko se dešava da pacijenti sa punim usnama žele dodatnu definiciju, ili da isprave neku manju asimetričnost. Takozvano oblikovanje usana je možda i popularnije od samog povećanja jer žene više vole da se ponose svojim prirodnim izgledom nego plastičnom hirurgijom.

Tako da ukoliko ste se već odlučili da vaše usne učinite lepšim, mlađim ili punijim, predlažemo vam da se se uz konsultacije sa vašim lekarom opredelite za najbolju varijantu bez obzira na cenu, kako biste bile sigurne, lepe i zadovoljne.

Pročitajte još dosta korisnih saveta iz kategorije Zdravlje i Lepota.