Studentima je najteže – to ste verovatno do sada čuli mnogo puta, a možda zapravo i jeste tako. Prvi put mladi ljudi se susreći sa jednim ozbiljnijim pojmom odgovornosti i to zna da bude nekada teško. Međutim, svi koji su nekada bili studenti znaju koliko je to zapravo i lep period u njihovim životima. Tada upoznajete mnogo ljudi, družite se, izlazite, učite zajedno, zajedno idete na predavanja i na kafe posle predavanja. Studentima se pored osnovnih popusta za autobuse i hranu, pružaju i mnogi drugi popusti i pogodnosti.

Besplatne sportske aktivnosti

SOFA je organizacija koja ima za cilj da aktivira studente i zato organizuje niz različitih sportskih aktivnosti. Ove aktivnosti su besplatne, a ceo projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Trebalo bi bar dok ste student da iskoriste ove pogodnosti, jer je u opticaju veliki broj sportova. Vrlo je važno da budete fizički aktivni i dok učite, jer se na taj način oslobađate dodatnog stresa.

Popuste u određenim sportskim radnjama

Ako imate studentsku karticu vrlo je moguće da ćete dobiti popuste u određenim sportskim radnjama. Za svaku godinu je drugačije i ako želite da iskoristite ove popuste važno je da se raspitate gde je to moguće. Ovo je jedna dobra šansa i prilika za sve studente, jer se kako na početku, tako i u toku školske godine mogu opremiti dobrom i kvalitetnom sportskom opremom po sniženim cenama.

Jeftinije karte za pozorište ili čak besplatan ulaz

Simbolična cena od sto dinara ili potpuno besplatan ulaz – karakteristika je pozorišta kada su studenti u pitanju. Narodno pozorište naplaćuje sto dinara ulaz na predstave studentima, dok JDP  u nekim slučajevima dopušta studentima da besplatno prisustvuju. Imajte u vidu da ove pogodnosti, tačnije besplatan ulaz nećete moći da iskoristite kada su u pitanju premijere.

Snižene cene u teretanama

Mnoge teretane nude velike popuste studentima. Raspitajte se u vašem kraju da li postoji teretana koja nudi ove pogodnosti za studente i ukoliko volite da trenirate na ovaj način, to će vam dobro doći. Teretane omogućavaju snižene cene kako za grupne programe, tako i za individualne.

Škole stranih jezika, plesne škole nude popuste studentima

Ako imate želju da učite pored fakulteta još neki strani jezik, onda možete upisati časove u nekoj privatnoj školi po znatno nižoj ceni nego što je to uobičajeno. Ista je situacija i kada su u pitanju plesne škole ili neke druge koje takođe nude plesne ili rekreativne aktivnosti. Dobro je znati da i oni misle na studente.  

Koje „prednosti“ izbegavati?

Studentima se nude i mnoge druge stvari, koje su takođe primamljive, ali koje treba izbegavati. Naime, kada kao brucoš dođete u Beograd, trebalo bi da izbegavate lokale i kafiće, splavove i kafane koji su poznati kao leglo onih koji svesno krše zakone. Takođe, trebalo bi da izbegavate i bubice za ispite, skripte i ostala sredstva za prepisivanje. Bubice za ispite samo što vam ne iskaču iz frižidera.

Na internetu kada god pretražujete neke studentske vesti vrlo verovatno da će vam izaći oglasi u vezi sa bubicama za ispite. Bubice za ispit su vrlo tražene, ali to ne znači da vi treba da ih koristite. Izbegavajte da koristite bubice za ispite koje se nude i oslonite se na svoje znanje.